Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tikrieji Skmeruliai. Receptas be grietinėlės ir prieskonių, tik su lydytu sviestu ir česnakiniu vandeniu.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Škmeruli yra tradicinis gruzinų patiekalas – tai švelniame česnakiniame vandenyje troškinta kepta arba kepta vištiena. Šis patiekalas, kilęs iš nedidelio Rachos regiono Škmeri kaimo, garsėja ryškiu skoniu, burnoje tirpstančiu aromatu ir sodria tekstūra.

Pagrindinė Shkmeruli ypatybė – nuostabus česnakų skonis, dėl kurio patiekalas tampa neįtikėtinai sultingas ir sotus.

Vištiena iš pradžių kepama, kol tampa traški, o tada verdančiame vandenyje troškinama su česnaku, taip išryškinant jos skonį.

Šį receptą paprasta paruošti, tačiau jis pasižymi giliu skoniu, kuris puikiai dera su tradiciniais gruziniškais garnyrais – šoti plokštainiais, šviežiomis daržovėmis ir taure naminio vyno.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Sudedamosios dalys: vištiena – 2 kg;
  • tirpinto sviesto – 4 šaukštai;
  • druskos – 2 šaukšteliai;
  • česnako – 4 galvutės;
  • staigiai užvirinti verdančiu vandeniu.

Paruošimas Skmeruli:

Vištieną pabarstykite druska, įtrinkite ją į ląstelieną. Kol vištiena mirksta druskoje, susmulkinkite česnako skilteles presu

. Česnakų masę pasūdykite ir gerai išminkykite smulkintuvu. Keptuvėje ištirpinkite lydytą sviestą ir sudėkite į jį vištieną

. Kepkite vištieną, kol ji taps auksinė, tada sudėkite į atskirą lėkštę. Minutę pakepinkite česnakų masę aliejuje, kad ir ji taptų auksinės spalvos.

Rekomenduojame:  Vasarą orkaitės neįjungiu. Skanius pyragus gaminu keptuvėje: be sviesto ir mielių.

Česnakų masę užpilkite verdančiu vandeniu, sudėkite vištieną atgal į keptuvę. Dėkite keptuvę į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.

Настоящий "Шкмерули". Рецепт без сливок и специй, только топленое масло и чесночная вода

Iškepusį patiekalą galima apibarstyti žolelėmis ir prieskoniais. Gausite kvapnią vištieną česnakiniame vandenyje.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *