Sekite mus Facebook'e!
Škmeruli yra tradicinis gruzinų patiekalas – tai švelniame česnakiniame vandenyje troškinta kepta arba kepta vištiena. Šis patiekalas, kilęs iš nedidelio Rachos regiono Škmeri kaimo, garsėja ryškiu skoniu, burnoje tirpstančiu aromatu ir sodria tekstūra.
Pagrindinė Shkmeruli ypatybė – nuostabus česnakų skonis, dėl kurio patiekalas tampa neįtikėtinai sultingas ir sotus.
Vištiena iš pradžių kepama, kol tampa traški, o tada verdančiame vandenyje troškinama su česnaku, taip išryškinant jos skonį.
Šį receptą paprasta paruošti, tačiau jis pasižymi giliu skoniu, kuris puikiai dera su tradiciniais gruziniškais garnyrais – šoti plokštainiais, šviežiomis daržovėmis ir taure naminio vyno.
Sudedamosios dalys: 1:
- Sudedamosios dalys: vištiena – 2 kg;
- tirpinto sviesto – 4 šaukštai;
- druskos – 2 šaukšteliai;
- česnako – 4 galvutės;
- staigiai užvirinti verdančiu vandeniu.
Paruošimas Skmeruli:
Vištieną pabarstykite druska, įtrinkite ją į ląstelieną. Kol vištiena mirksta druskoje, susmulkinkite česnako skilteles presu
. Česnakų masę pasūdykite ir gerai išminkykite smulkintuvu. Keptuvėje ištirpinkite lydytą sviestą ir sudėkite į jį vištieną
. Kepkite vištieną, kol ji taps auksinė, tada sudėkite į atskirą lėkštę. Minutę pakepinkite česnakų masę aliejuje, kad ir ji taptų auksinės spalvos.
Česnakų masę užpilkite verdančiu vandeniu, sudėkite vištieną atgal į keptuvę. Dėkite keptuvę į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
Iškepusį patiekalą galima apibarstyti žolelėmis ir prieskoniais. Gausite kvapnią vištieną česnakiniame vandenyje.
