Sekite mus Facebook'e!
Ledai yra gana senas produktas, kilęs iš Kinijos. Iki šių dienų įvairiose šalies provincijose vis dar galima rasti labai įdomių skonių ledų. Pavyzdžiui, Kinijoje yra ledų su sojos pupelėmis, durianais, kukurūzais ir net krevetėmis. Tokius įmantrius azijiečių skonius sunku paaiškinti paprastam europiečiui
. NVS šalyse ledai gaminami su standartiniais priedais
.
Pavyzdžiui, su uogomis, vaisiais, šokoladu ar vanile. Tačiau labai išpopuliarėjo ledai vafliniame puodelyje.
papasakosime, kaip pasigaminti naminių ledų
Ingredientai
:
- grietinėlės 32-33 proc;
- kondensuoto pieno – 380 g;
- varškės – 180 g.
Ledų paruošimas:
Išplakite grietinėlę mikseriu, pamažu plona srovele supilkite šaltą sutirštintą pieną. Palaipsniui į maišytuvo dubenį į grietinėlę taip pat sudėkite varškės gabalėlius, plakite nedideliu greičiu iki tirštos masės.
Masę perkelkite į konditerinį maišelį ir paskirstykite ant iš anksto įsigytų vaflinių puodelių.
Taip pat galite naudoti įprastus plastikinius puodelius.
Palikite ledus šaldytuve 5-6 valandoms.
Gaunasi puikūs ledai, kuriuos, jei norisi, galima papuošti karamele arba šokoladu.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
