Sekite mus Facebook'e!
Čeburekai ir beliašai pagrįstai gali būti laikomi svarbia gastronominės kultūros dalimi ne tik savo tėvynėje, bet ir mūsų šalyje. SSRS šios rūšies pyragaičiai buvo pardavinėjami tiesiog kiekvienoje perpildytoje erdvėje. Ar tai būtų eilinė geležinkelio stotis, ar parkas, visur stovėjo palapinės, kuriose buvo prekiaujama čeburekais ir beliašais
. Prie patiekalų išpopuliarėjimo prisidėjo tai, kad paprasti žmonės buvo pavargę nuo močiutės pyragų ir norėjo kažko naujo. Todėl čeburekai ir beliašai tapo viliojančiu analogu
. Dabar šių rūšių pyragaičių taip pat galima sutikti įvairiose parduotuvėse, palapinėse ir kulinarijos punktuose. Tačiau dėl kai kurių virėjų aplaidumo čeburekai ir beliašai įgijo abejotiną šlovę
. Kad netaptume nekokybiškų ingredientų aukomis, pasigaminkime ką nors panašaus į beliašus ir čeburekus namuose.
Mėsos vamzdžių ingredientai:
- Vanduo – 250 ml;
- druskos – 1,5 šaukštelio;
- grietinė – 80 g;
- svogūnas – vnt;
- miltai – 450 g;
- maltos mėsos – 350 g;
- raugas – 1,5 šaukštelio.
Mėsos vamzdelių paruošimas:
Keptuvėje su augaliniu aliejumi supjaustykite svogūnus nedideliais kvadratėliais, sumaišykite su malta mėsa. Į faršą įberkite šaukštelį druskos, išmaišykite ir kepkite, kol bus paruoštas, ant vidutinės ugnies
. Tuo metu vandenį pašildykite iki 65-70 laipsnių, į skystį įberkite druskos ir grietinės. Į sumaišytus produktus persijokite miltus ir raugą, užminkykite nelipnią ir elastingą tešlą
. 15 min. palikite tešlą šiltoje vietoje uždengtą dangčiu arba uždengtą maistine plėvele. Padalykite tešlą į 10 vienodų dalių, kiekvieną dalį iškočiokite į 2 mm storio stačiakampį
. Į sluoksnius dėkite po šaukštą įdaro ir susukite į vamzdelius. Nepamirškite gerai užspausti galų.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų (100 ml) ir kepkite vamzdelius, kol iš visų pusių taps auksinės spalvos.
Prieš patiekdami rekomenduojame vamzdelius palikti ant rankšluosčio, kad audinys sugertų visus riebalus.
Galite patiekti su grietine arba bet kokiu padažu.
