Sekite mus Facebook'e!
Žuvis yra nepaprastai skanus ir sveikas produktas. Daugelyje šalių tai yra mitybos pagrindas, todėl vietiniai gyventojai išmoko ją meistriškai valgyti. Tačiau rusai kartais nenori valgyti tokių žuvų, kurios turi daug kaulų. Ir veltui. Yra daug būdų, kaip greitai pašalinti kaulus iš žuvies. Paprasti gyvenimo patarimai padės jums juos pašalinti be problemų ir mėgautis gardžiais patiekalais.
Kaip greitai ir mikliai pašalinti kaulus iš žuvies: paprastas gyvenimo triukas
Tikriausiai esate ištraukę kaulus iš žuvies filė pincetu. Šis paprastas gyvenimo triukas puikiai tinka raudonoms žuvims, nes jose paprastai nėra smulkių kaulų, būdingų baltai žuviai.
O ką daryti su karpiais, lydekomis ar karpiais, nes kaulų pašalinimas iš tokių filė yra labai daug darbo ir laiko reikalaujanti užduotis. Išsiaiškinkime, kaip lengvai ir paprastai susidoroti su šia užduotimi:
- Pirmiausia nuplaukite žuvį ir padėkite ją pilvu žemyn ant pjaustymo lentelės;
- Peilio ašmenimis perbraukite išilgai vienos stuburo pusės nuo galvos iki uodegos;
- tada lėtai ir atsargiai peiliu atskirkite mėsą nuo šonkaulių kaulų dešinėje ir kairėje;
- pašalinti stuburą ir visus vidaus organus;
- tada dar kartą nuplaukite žuvį iš vidaus ir išorės.

Kaip pašalinti kaulus iš žuvies maltai mėsai
Tie, kurie mėgsta žuvies kotletus, turi žinoti, kaip pašalinti kaulus iš žuvies filė. Čia padės paprastas verdantis vanduo. Tai leis ne tik atskirti odą, bet ir atsikratyti kaulų.
Pirmiausia nuplaukite žuvį, išimkite vidurius ir žiaunas. Tada karkasą minutei ar dviem pamerkite į verdantį vandenį. Atvėsus, oda ir kaulai labai lengvai nusiims ir nereikės su jais vargti valandų valandas. Belieka tik sumalti faršą.
Tačiau stebina tai, kad odą nuo žuvies galite nulupti ir atvirkštiniu būdu – ją užšaldydami. Norėdami tai padaryti, įdėkite žuvį į šaldiklį pusvalandžiui, tada išimkite ir lengvu judesiu nulupkite odą.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
