Sekite mus Facebook'e!
Chychin yra nacionalinis Karačajų-Balkarų virtuvės patiekalas – plokščia duona su įdaru. Įdaras gali būti įvairus: malta mėsa, žolelės, sūris arba jų deriniai
. Balkarų kičinai nuo kitų kičinų rūšių skiriasi savo plonumu ir tešlos švelnumu. Jie kepami ant sausos keptuvės, o iškepę aptepami sviestu.
Paruošti khychins aptepami lydytu sviestu
ir
sudedami vienas ant kito. Patiekiami karšti.
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 400 g;
- vandens – 250 ml;
- druskos – 1 šaukštelis;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
Įdarui skirti ingredientai:
- Virtos bulvės – 4 vnt;
- suluguni sūris – 300 g;
- druskos – 1 žiupsnelis;
- maltų juodųjų pipirų – 1/3 šaukštelio.
Paruošimas:
Į gilų dubenį miltuose padarome duobutę, į kurią supilame vandenį, įberiame druskos ir pradedame minkyti. Kai susidaro gumulas, įpilame augalinio aliejaus, toliau minkome iš pradžių dubenyje, paskui ant darbinio paviršiaus.
Tešlą
minkome
ant stalo, kol taps elastinga ir minkšta, uždengiame ją celofanu ir paliekame. Įdarui suminkykite virtas bulves, sutarkuokite sūrį „Suluguni”, šiek tiek pasūdykite, papipirinkite
ir sumaišykite visus įdaro ingredientus. Dar kartą išminkykite tešlą, padalykite ją į 5 dalis ir suformuokite kolobokus. Palikite
kolobokėlius
5 minutėms po celofanu
. Tada iškočiokite juos į 15 cm skersmens lakštus. Į kiekvieną sluoksnį dėkite po gabalėlį įdaro, užspausdami bulvių košę ir sūrį tešlos viduje kaip maišelyje
. Tešlos gabalėlius su įdaru šiek tiek išlyginkite. Keptuvėje įkaitinkite truputį augalinio aliejaus, iškočiokite kočinus kočėlu iki 20-25 cm skersmens
. Kočinus sudėkite į keptuvę, uždenkite dangčiu. Kepkite plokštainį iš abiejų pusių 3-4 minutes. Išpučiant plokštainį, jame galima padaryti skylutes
. Paruoštą plokštainį
aptepkite
sviestu
.
Tai puikūs chychin, kuriuos galima patiekti be nieko arba su mėsa.
