Sekite mus Facebook'e!
Labai lengva pagaminti. Jį gali paruošti bet kuris pradedantysis virėjas. Galite jį gaminti su bet kokiomis sezoninėmis uogomis ir vaisiais. Skanaus valgio!
SUDEDAMOSIOS DALYS:
kiaušiniai 5 vnt. cukraus 170 g.
vanilinio cukraus 1 arb. šaukštelis.
130 g persijotų miltų + 2 valg. šaukštai be uogų čiuožyklos
kepimo miltelių 1 arb. šaukštelis
mėlynės ir persikai 250 g.
sviesto kepimo skardai patepti, cukraus pudros pagal skonį

O dabar, žingsnis po žingsnio receptas:
1. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite.

2. Į kiaušinius įmaišykite cukrų ir vanilinį cukrų. Išplakite.

3. Sumaišykite 1–2 žingsnių ingredientus. Maišykite mažu greičiu.

TEŠLA PARUOŠTA!

4. Nulupkite persikus ir supjaustykite juos.

5. Sumaišykite mėlynes, persikus ir 2 šaukštus miltų. Išmaišykite.

6. Į tešlą sudėkite įdarą. Išmaišykite.

7. Kepimo skardos dugną (20 cm) išklokite kepimo popieriumi. Patepkite sviestu.
8. Sudėkite tešlą į kepimo skardą ir išlyginkite.

Įdėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
9. Pyragas kepė vieną valandą. Perbraukite peiliu palei kepimo formos kraštą. Išimkite pyragą.

Papuoškime jį cukraus pudra…
…ir VISKAS!!!

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
