Sekite mus Facebook'e!
„Lecho” yra tradicinis patiekalas, atkeliavęs pas mus iš vengrų virtuvės. Kaip rodo praktika, lecho galima rasti daugelyje Europos restoranų. Jį gamina viso pasaulio virėjai
. Tačiau tikslaus lecho recepto nėra. Yra tik nedidelis šiam patiekalui privalomų ingredientų sąrašas. Lecho negalima gaminti be pomidorų, saldžiųjų paprikų ir svogūnų. Priešingu atveju patiekalo negalima vadinti klasikiniu lecho
. Parodysime, kaip skaniai paruošti lecho namuose.
Lecho ingredientai:
- Pipirai – 2,5 kg;
- pomidorų sultys – 2 litrai;
- Druska – 2 šaukštai;
- Cukrus – 4,5 valgomojo šaukšto;
- acto – 2 šaukštai;
- Augalinis aliejus – 100 ml.
Lecho paruošimas:
Išvalykite saldžiąsias paprikas iš vidaus, pašalinkite viduje esančias baltas ataugas ir kotelį. Paprikas supjaustykite nedideliais gabalėliais
. Į puodą supilkite pomidorų sultis, suberkite druską ir cukrų. Druską ir cukrų sureguliuokite pagal savo skonį. Geriau vartoti namines sultis, o ne pirktas parduotuvėje
. Sultis pašildykite, supilkite augalinį aliejų ir pradėkite dėlioti paprikas. Jei nepavyko visų paprikų sudėti į puodą iš karto, verta šiek tiek palaukti, kol pirmoji partija susigers.
Sudėję visas paprikas į pomidorų sultis, palaukite, kol užvirs. Užvirus po dangčiu lecho virkite 8 minutes. Tada į lecho supilkite actą, pavirkite minutę ir nukelkite puodą nuo ugnies.
Supilstykite lecho į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite dangteliais
.

Apverskite stiklainius aukštyn kojomis, uždenkite rankšluosčiu ir palaukite, kol atvės.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


