Sekite mus Facebook'e!
„Lecho” yra tradicinis patiekalas, atkeliavęs pas mus iš vengrų virtuvės. Kaip rodo praktika, lecho galima rasti daugelyje Europos restoranų. Jį gamina viso pasaulio virėjai
. Tačiau tikslaus lecho recepto nėra. Yra tik nedidelis šiam patiekalui privalomų ingredientų sąrašas. Lecho negalima gaminti be pomidorų, saldžiųjų paprikų ir svogūnų. Priešingu atveju patiekalo negalima vadinti klasikiniu lecho
. Parodysime, kaip skaniai paruošti lecho namuose.
Lecho ingredientai:
- Pipirai – 2,5 kg;
- pomidorų sultys – 2 litrai;
- Druska – 2 šaukštai;
- Cukrus – 4,5 valgomojo šaukšto;
- acto – 2 šaukštai;
- Augalinis aliejus – 100 ml.
Lecho paruošimas:
Išvalykite saldžiąsias paprikas iš vidaus, pašalinkite viduje esančias baltas ataugas ir kotelį. Paprikas supjaustykite nedideliais gabalėliais
. Į puodą supilkite pomidorų sultis, suberkite druską ir cukrų. Druską ir cukrų sureguliuokite pagal savo skonį. Geriau vartoti namines sultis, o ne pirktas parduotuvėje
. Sultis pašildykite, supilkite augalinį aliejų ir pradėkite dėlioti paprikas. Jei nepavyko visų paprikų sudėti į puodą iš karto, verta šiek tiek palaukti, kol pirmoji partija susigers.
Sudėję visas paprikas į pomidorų sultis, palaukite, kol užvirs. Užvirus po dangčiu lecho virkite 8 minutes. Tada į lecho supilkite actą, pavirkite minutę ir nukelkite puodą nuo ugnies.
Supilstykite lecho į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite dangteliais
.
Apverskite stiklainius aukštyn kojomis, uždenkite rankšluosčiu ir palaukite, kol atvės.
