Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip pasigaminti skanių raugintų kopūstų: senoviniai rudens salotų receptai

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Norėdami paruošti skanius raugintus kopūstus, turite naudoti patikrintą seną receptą. Nors patyrusios namų šeimininkės, kurios jau seniai marinuoja žiemai, jau turi savo patikrintus receptus.

Kaip rauginti kopūstus puode

Norėdami paruošti rudens salotas, turite imtis:

  • 1,5 kg baltųjų kopūstų;
  • 200 gramų morkų;
  • česnako galvutė;
  • 4 šaukštai druskos;
  • 5 šaukštai cukraus;
  • 1,5 l vandens;
  • 1,5 šaukšto obuolių sidro acto.

Kopūsto galvą perpjaukite per pusę ir supjaustykite maždaug trijų centimetrų storio griežinėliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka, česnaką nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Kopūsto gabalėlius sudėkite į puodą, sluoksniais išdėliodami kartu su morkomis ir česnaku.

Į atskirą indą supilkite vandenį, suberkite visus prieskonius ir actą. Užvirinkite ir nedelsdami užgesinkite ugnį. Į daržoves įpilkite karšto sūrymo. Būtina, kad visi kopūstai būtų apsemti skysčiu, kitaip viršutinis sluoksnis gerai nepasimarinuos.

Ant keptuvės viršaus uždėkite tinkamo dydžio lėkštę arba bet kokį kitą daiktą, kuris galėtų prispausti marinuotą masę. Ant jos uždėkite stiklainį vandens – gausite presą. Kopūstai bus spaudžiami, todėl geriau marinuosis. Po dienos nuimkite presą ir paragaukite, ką gavote.

Rekomenduojame:  Vaikystės skonis: ar galima keptuvėje kepti medaus pyrago sluoksnius?

Kaip pasigaminti raugintų kopūstų per porą valandų

Visi šio patiekalo ingredientai yra tokie patys kaip ir ankstesniame recepte. Kopūstai susmulkinami bet kokiu būdu – kaip jums patinka. Morkos ir kopūstai turi būti sutarkuoti. Visa tai siunčiama į gilų indą.

Į atskirą puodą supilkite vandenį, įberkite druskos, cukraus, augalinio aliejaus ir uždėkite ant viryklės. Kai vanduo užvirs, įpilkite acto ir virkite dar kelias minutes. Užpilkite daržoves karštu marinatu, uždenkite dangčiu ir padėkite į tamsią, vėsią vietą porai valandų. Po šio laiko kopūstai bus visiškai paruošti vartoti.

Kaip rauginti kopūstus per dieną

Vienam trijų litrų stiklainiui gatavo produkto reikės šių ingredientų:

  • 2,5 kg baltųjų kopūstų;
  • po vieną šaukštą cukraus ir druskos;
  • 2 kvapiųjų pipirų žirneliai;
  • 6 žirneliai paprastų juodųjų pipirų;
  • 2 lauro lapai;
  • 1 litras vandens.

Pirmiausia supilkite vandenį į indą ir padėkite ant viryklės. Užvirus, suberkite visus prieskonius, druską ir cukrų, gerai išmaišykite, kol ištirps. Pavirkite kelias minutes ir leiskite sūrymui atvėsti.

Kopūstą reikia susmulkinti plonomis juostelėmis, sandariai sudėti į stiklainį iki tos vietos, kur kaklelis pradeda siaurėti. Reikia palikti šiek tiek vietos virtam sūrymui įpilti. Nepamirškite į kopūstą įdėti lauro lapo skoniui.

Rekomenduojame:  Kaip teisingai virti grybus - paprastas receptas

Tada pripildykite stiklainį sūrymu iki pat viršaus. Įsitikinkite, kad visi pipirai iš sūrymo patenka į indą. Įdėkite stiklainį į gilų dubenį arba puodą ir palikite parai, kad kopūstai galėtų prisitraukti.

Kas šešias valandas kopūstą reikia perverti ilgu mediniu iešmeliu iki dugno, kad atsikratytumėte dujų pertekliaus ir kartumo. Jei ant stiklainio viršaus atsiranda putų, jas reikia pašalinti šaukštu. Kopūstas užplikomas tik vieną dieną, po to jis yra paruoštas vartoti.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 5 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.