Sekite mus Facebook'e!
Medaus ir garstyčių glajus ant mėsos – tai klasikinis kontrastingų skonių derinys, kuris pabrėžia vienas kitą ir padaro patiekalą labai skanų ir ryškų.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–vandens, 4 litrai
; – morkų, 1 vnt
; – druskos, 1 valgomasis šaukštas.
Alaus sultiniui paruošti reikės: – 1 vnt:
tamsaus alaus, 2 litrai
; – sojos padažo, 150 ml;
– česnako, pusė galvutės
; – žolelių, pipirų, prieskonių.
Padažui paruošti:
–medaus ir garstyčių, po 100 ml.
Garnyrui paruošti reikia:
raugintų kopūstų, 300 g;
– šviežių
kopūstų
, 200 g
; – obuolių, 4 vnt
; – svogūnų ir morkų po 1 vnt
; – druskos, pipirų, prieskonių.
Kepimo procesas
Mėsą sumaišykite su svogūnais ir morkomis, pasūdykite ir užpilkite vandeniu. Užvirus virkite 1,5 h.
Nukoškite sultinį, į mėsą sudėkite česnaką, prieskonius, pipirus, supilkite alų, sojų padažą ir ant silpnos ugnies virkite kumpius 2 h.
Į mėsą įberkite žolelių pagal skonį, aštriosios paprikos gabaliukų, rūkytos paprikos
.
Šinkuok kopūstus, supjaustyk svogūnus ir morkas
. Pakepink svogūnus ir morkas, tada įdėk raugintų kopūstų (prieš tai juos gerai nuspausk), troškink 5 minutes ir įdėk šviežių kopūstų, gali įdėti ir jaunų kopūstų. Troškinkite, kol bus pusiau paruošti
. Sumaišykite medų ir garstyčias.
Sudėkite daržoves į kepimo formą, ant jų uždėkite kastinį, aptepkite medaus ir garstyčių padažu, sudėkite sveikus obuolius ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 1 valandą.
