Sekite mus Facebook'e!
Mūsų šalyje viena iš populiariausių paieškos užklausų yra šių ar kitų salotų receptas. Į šią kategoriją pateko vinaigretė
. Gana keistai šis patiekalas buvo laikomas iki XX a. Faktas tas, kad žmonės ne itin mėgo šaltas viliones. Pasak vienos versijos, taip atsirado žodis vinaigretė.
Jekaterina II per valgį paragavo šaltų salotų, kurioms paprieštaravo: „Jos nėra šiltos”. Vėliau „ne greto” virto vinaigrette
. Kaip gardžiai paruošti šias garsiąsias salotas?
Ingredientai užpilamajam:
- Burokėliai: burokėliai – 3 vnt;
- morkos – 2 vnt;
- bulvės – 3 vnt;
- marinuoti agurkai – 3 vnt;
- konservuotų žirnelių – 6 valgomieji šaukštai;
- svogūnas – 1 vnt.
Padažo ingredientai:
- augalinis aliejus – 5 valg;
- druskos – 2 žiupsneliai;
- cukraus – 1/2 šaukštelio;
- garstyčių – 1 šaukštelis;
- 9% acto – 1 valgomasis šaukštas.
Užpilo paruošimas:
Išvirkite burokėlius, kol jie bus paruošti, atskirai išvirkite bulves ir morkas. Daržoves nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Burokėlių gabalėlius patepkite augaliniu aliejumi, kad daržovės nenudažytų bulvių ir morkų
. Smulkiai
supjaustykite
svogūnus ir marinuotus agurkus, sudėkite juos į salotinę kartu su burokėliais, bulvėmis, morkomis, žaliaisiais žirneliais
.
Padažui augalinį aliejų sumaišykite su druska, cukrumi, garstyčiomis ir actu. Pagal skonį galite įberti maltų juodųjų pipirų.
Gautu padažu užpilkite užpiltį, gerai išmaišykite komponentus.
Šios sveikos salotos gali pakeisti klasikinį užpiltį. Patiekalo skonis bus intensyvesnis ir ryškesnis.
