Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Žuvį ruošiu skaniai, paprastai ir be kaulų. Sotūs biudžetinės žuvies pietūs: jos net nereikia kepti

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kadaise žuvis buvo laikoma vargšų maistu. Taip manė senovės elitas maždaug XI-XVIII a. pr. m. e. Tais laikais žuvis buvo žmonių, gyvenusių prie Viduržemio jūros, maistas. Tikriausiai taip nutiko dėl to, kad anksčiau žmonės tiesiog nemokėjo gaminti žuvies patiekalų

. Tačiau susikūrus Senovės Graikijos imperijai, žmonės persvarstė savo požiūrį į žuvies patiekalus. Elitas į savo racioną ėmė įtraukti žuvį. Virtuvės šefai išmoko rafinuotai ruošti žuvies patiekalus

. Dabar žuvis yra visiems gyvenimo sluoksniams prieinama mėsa. Nebūtina pirkti lašišos, galite pasigaminti sotų patiekalą iš jūros lydekos ir šlakio.

Troškintos jūros lydekos ingredientai:

  • Ingredientai: jūros lydekos – 800 g;
  • vandens – 1 litras;
  • druskos – 1 valgomasis šaukštas;
  • prieskoniai – 5 vnt;
  • juodųjų pipirų – 5 vnt;
  • lauro lapas;
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai;
  • sviesto – 20 g;
  • svogūnas – vnt;
  • morkos – vnt;
  • miltai – 1 valgomasis šaukštas;
  • žuvies sultinys – 500 ml;
  • grietinė – 200 ml.

Troškintos jūros lydekos gaminimas:

Į puodą užvirinkite vandenį, įberkite druskos, raudonėlio, juodųjų pipirų, lauro lapą, pavirkite 2 min. Išvalytą žuvį supjaustykite dideliais gabalais ir sudėkite į puodą, virkite 5 min. uždengę dangčiu.

Rekomenduojame:  Kreminis bananų desertas per 5 minutes. Receptas be cukraus ir miltų

Готовлю рыбу вкусно, просто и без косточек. Сытный обед из бюджетной рыбы: даже жарить не нужно

Keptuvėje įkaitinkite augalinį ir sviesto aliejų. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka

. Keptuvėje apkepkite svogūnus ir morkas.

Готовлю рыбу вкусно, просто и без косточек. Сытный обед из бюджетной рыбы: даже жарить не нужно

Žuvį sudėkite į atskirą indą, palikite atvėsti

. Į svogūnus ir morkas supilkite miltus, išmaišykite. Įpilkite grietinės ir žuvies sultinio, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų

. Palikite padažą užvirti ir tuo metu išimkite iš žuvies kaulus.

Sudėkite žuvį į verdantį padažą, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 10-15 min.

Готовлю рыбу вкусно, просто и без косточек. Сытный обед из бюджетной рыбы: даже жарить не нужно

Žuvį rekomenduojama patiekti su bulvių koše. Tai puikūs sotūs biudžetinės žuvies pietūs.

Готовлю рыбу вкусно, просто и без косточек. Сытный обед из бюджетной рыбы: даже жарить не нужно

Beje, vietoj jūros lydekos galite naudoti polocką.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *