Sekite mus Facebook'e!
Kadaise žuvis buvo laikoma vargšų maistu. Taip manė senovės elitas maždaug XI-XVIII a. pr. m. e. Tais laikais žuvis buvo žmonių, gyvenusių prie Viduržemio jūros, maistas. Tikriausiai taip nutiko dėl to, kad anksčiau žmonės tiesiog nemokėjo gaminti žuvies patiekalų
. Tačiau susikūrus Senovės Graikijos imperijai, žmonės persvarstė savo požiūrį į žuvies patiekalus. Elitas į savo racioną ėmė įtraukti žuvį. Virtuvės šefai išmoko rafinuotai ruošti žuvies patiekalus
. Dabar žuvis yra visiems gyvenimo sluoksniams prieinama mėsa. Nebūtina pirkti lašišos, galite pasigaminti sotų patiekalą iš jūros lydekos ir šlakio.
Troškintos jūros lydekos ingredientai:
- Ingredientai: jūros lydekos – 800 g;
- vandens – 1 litras;
- druskos – 1 valgomasis šaukštas;
- prieskoniai – 5 vnt;
- juodųjų pipirų – 5 vnt;
- lauro lapas;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- sviesto – 20 g;
- svogūnas – vnt;
- morkos – vnt;
- miltai – 1 valgomasis šaukštas;
- žuvies sultinys – 500 ml;
- grietinė – 200 ml.
Troškintos jūros lydekos gaminimas:
Į puodą užvirinkite vandenį, įberkite druskos, raudonėlio, juodųjų pipirų, lauro lapą, pavirkite 2 min. Išvalytą žuvį supjaustykite dideliais gabalais ir sudėkite į puodą, virkite 5 min. uždengę dangčiu.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį ir sviesto aliejų. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka
. Keptuvėje apkepkite svogūnus ir morkas.
Žuvį sudėkite į atskirą indą, palikite atvėsti
. Į svogūnus ir morkas supilkite miltus, išmaišykite. Įpilkite grietinės ir žuvies sultinio, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų
. Palikite padažą užvirti ir tuo metu išimkite iš žuvies kaulus.
Sudėkite žuvį į verdantį padažą, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 10-15 min.
Žuvį rekomenduojama patiekti su bulvių koše. Tai puikūs sotūs biudžetinės žuvies pietūs.
Beje, vietoj jūros lydekos galite naudoti polocką.
