Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Žirnių sriubos stiklainiai žiemai: sriuba bus ant stalo per 10 minučių

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šis žirnių sriubos receptas gerokai sutrumpins pirmojo patiekalo paruošimo laiką. Tiesiog išvirkite bulves vandenyje arba sultinyje, supilkite paruoštą sriubą ir sotus valgis bus paruoštas vos per kelias minutes. Konservuota žirnių sriuba stiklainiuose gerai išsilaikys iki metų.

Sudedamosios dalys:

800 g sausų skaldytų žirnelių
500 g saldžiosios paprikos
500 g morkų
500 g svogūnų
250 g augalinio aliejaus
2 valg. šaukštai druskos
2 valg. šaukštai cukraus
½ arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų
2 valg. šaukštai 9 % acto

Paruošimas:

Užpilkite žirnelius verdančiu vandeniu ir palikite valandai, kad išbrinktų ir suminkštėtų. Tada nuplaukite, sudėkite į puodą ir įpilkite verdančio vandens, kol apsems žirnelius. Virkite ant silpnos ugnies, reguliariai maišydami, kol žirneliai suminkštės. Jei vanduo išgaruos, įpilkite daugiau. Tuo tarpu paruoškite daržoves.

Svogūną supjaustykite kubeliais, o morką – stambiai arba smulkiai. Kepkite svogūną augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos, tada sudėkite morkas ir toliau kepkite. Kai svogūnas ir morkos gražiai apskrus, sudėkite smulkintą papriką ir kepkite dar 5–7 minutes. Paruoštą daržovių mišinį sumaišykite su virtais žirneliais.

Rekomenduojame:  Vištienos sriuba su paslaptimi: vaikai ir vyras prašo gaminti tik taip. Skanus

Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 40 minučių. Virimo pabaigoje įberkite druskos, cukraus, juodųjų pipirų ir acto. Išmaišykite ir troškinkite dar 5–7 minutes. Paruoškite sterilizuotus stiklainius ir dangtelius. Supilkite karštą sriubą į stiklainius, užsandarinkite ir apverskite ant dangtelių. Apvyniokite ir leiskite atvėsti.

Šildant sriubą galima įdėti mėsos gabalėlių. Taip ji bus dar sotesnė.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 5 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.