Sekite mus Facebook'e!
Šis žirnių sriubos receptas gerokai sutrumpins pirmojo patiekalo paruošimo laiką. Tiesiog išvirkite bulves vandenyje arba sultinyje, supilkite paruoštą sriubą ir sotus valgis bus paruoštas vos per kelias minutes. Konservuota žirnių sriuba stiklainiuose gerai išsilaikys iki metų.

Sudedamosios dalys:
800 g sausų skaldytų žirnelių
500 g saldžiosios paprikos
500 g morkų
500 g svogūnų
250 g augalinio aliejaus
2 valg. šaukštai druskos
2 valg. šaukštai cukraus
½ arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų
2 valg. šaukštai 9 % acto
Paruošimas:
Užpilkite žirnelius verdančiu vandeniu ir palikite valandai, kad išbrinktų ir suminkštėtų. Tada nuplaukite, sudėkite į puodą ir įpilkite verdančio vandens, kol apsems žirnelius. Virkite ant silpnos ugnies, reguliariai maišydami, kol žirneliai suminkštės. Jei vanduo išgaruos, įpilkite daugiau. Tuo tarpu paruoškite daržoves.

Svogūną supjaustykite kubeliais, o morką – stambiai arba smulkiai. Kepkite svogūną augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos, tada sudėkite morkas ir toliau kepkite. Kai svogūnas ir morkos gražiai apskrus, sudėkite smulkintą papriką ir kepkite dar 5–7 minutes. Paruoštą daržovių mišinį sumaišykite su virtais žirneliais.

Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 40 minučių. Virimo pabaigoje įberkite druskos, cukraus, juodųjų pipirų ir acto. Išmaišykite ir troškinkite dar 5–7 minutes. Paruoškite sterilizuotus stiklainius ir dangtelius. Supilkite karštą sriubą į stiklainius, užsandarinkite ir apverskite ant dangtelių. Apvyniokite ir leiskite atvėsti.
Šildant sriubą galima įdėti mėsos gabalėlių. Taip ji bus dar sotesnė.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.

