Sekite mus Facebook'e!
Pomidorai statinėse – tai tradicinis pomidorų konservavimo žiemai būdas, leidžiantis išsaugoti jų skonį ir naudingąsias savybes. Šis konservavimo būdas žinomas jau daugelį metų ir vis dar populiarus tarp daugelio šeimininkių
. Pomidorai statinėse skiriasi nuo marinuotų ar sūdytų pomidorų tuo, kad į juos nededama acto. Dėl to jie yra natūralesni ir išlaiko savo natūralų skonį. Be to, pomidorai statinėse turi ypatingą skonį, kuris išgaunamas fermentacijos proceso metu.
Tokie pomidorai yra ne tik skanūs, bet ir sveiki. Dauguma mineralinių medžiagų ir vitaminų išlieka statinėse esančiuose pomidoruose.
Paruoškime skanių statinių pomidorų šaltajam laikotarpiui.
Ingredientai 1 litro stiklainiui:
- Druska – valgomasis šaukštas;
- garstyčių – valgomasis šaukštas;
- pomidorai: – sultinys – 1 valgomasis šaukštas – 1 valgomasis šaukštas;
- krapų – šakelė;
- saldžiosios paprikos – vnt.
Pomidorų statinėje paruošimas:
Sudėkite į stiklainį nuluptą iš vidaus papriką, krapų šakelę. Sudedame pomidorus į stiklainį, kol jį visiškai užpildysime
. Į stiklainį įberiame šaukštą druskos ir garstyčių.
Į stiklainį supilkite vandenį, uždarykite dangtelį ir kratykite, kol druska ir garstyčios susimaišys su vandeniu.
Statome stiklainį į rūsį 2 mėnesiams. Rezultatas – skanūs statinės pomidorai be acto.
