Sekite mus Facebook'e!
Marinuotų agurkų receptas yra paprastas, tačiau jis pasirodo labai skanus, konservuotas maistas ilgai išsilaikys. Galite išbandyti, kai daržovės porą valandų pamarinuojamos marinate, tačiau jei preparatas pastovės porą mėnesių, jis bus dar skanesnis.
Paruošimui reikės tokių ingredientų:
–
agurkų, 1 kg;
-vandens ir augalinio aliejaus, po 65 ml;
-cukraus, 50 g;
-druskos, 1 valgomasis šaukštas
; -pipirų, 1 valgomasis šaukštelis
; -česnako, 4 skiltelės; -9
%
acto,
5 valgomieji šaukštai.
Kepimo procesas
Salotoms geriau imti jaunus agurkus, jie patys būna traškūs, salotose bus tiesiog tobuli.
Agurkai nuplaunami, supjaustomi apskritimais
.
Patarimas: jei agurkai seniai nuplėšti nuo lysvės, geriau juos nuplauti ir perlieti švariu ir šaltu vandeniu, kad būtų tvirti ir tankūs.
Įberiama druskos ir cukraus, pipirų, supilamas actas, įdedamas trintas česnakas ir išmaišoma. Supilkite vandenį ir augalinį aliejų
. 2 valandas palikite, retkarčiais salotas pamaišydami.
Paskirstykite į stiklainius, užkimškite ir užpilkite marinatu, uždenkite dangteliais
.

Sudėkite stiklainius į puodą ant rankšluosčio, užpilkite vandenį ant stiklainių kaklelio.
10-15 min. sterilizuokite nuo to momento, kai vanduo užverda puode
. Užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir suvyniokite, kol atvės.
Laikykite salotas rūsyje arba sandėliuke
.

Patiekdama į šias salotas įdedu šviežio česnako ir žolelių, užpilu nerafinuotu augaliniu aliejumi, dar galima įdėti svogūnų. Bet kuriuo atveju salotos bus skanios. Jos tinka su bet kokiais garnyrais.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


