Sekite mus Facebook'e!
Šiandien turime įdomų marinuotų daržovių receptą. Pabandykite pagaminti šį variantą su morkomis ir paprikomis. Šie užkandžiai tikrai nepaliks jūsų abejingų žiemą.
Paruoštos be pasterizacijos ir naudojant patikimas konservavimo technologijas, šios daržovės suteiks jūsų stalui ryškių spalvų. Būtina laikytis recepto.
Iš šio kiekio išeina 7 pusės litro stiklainiai.
Sudedamosios dalys:
- Saldžiosios paprikos. Rekomenduojame „capi“ veislę (su paprika siejama saldžiųjų paprikų rūšis) – 3 kg
- Morkos – 3 kg
- Karštieji pipirai – 50 g
- Česnakas – 2 galvutės
- Actas – 1,5 puodelio (300 ml) (galite naudoti obuolių arba vynuogių actą)
- Akmens druska – 2 šaukštai
- 1 citrinos sultys
- Alyvuogių aliejus – 1 puodelis (200 ml)
Paruošimas

Kaip marinuoti morkas su saldžiosiomis paprikomis žiemai
Morkas nulupkite, nuplaukite ir nusausinkite, sutarkuokite korėjietiška tarka ir supjaustykite ilgomis plonomis juostelėmis. Nulupkite paprikas, čili pipirus ir česnaką ir sutrinkite trintuvu iki pastos konsistencijos.
Neoksiduojančiame dubenyje sumaišykite tarkuotas morkas su čili pipirais ir česnaku. Įpilkite acto, citrinos sulčių ir druskos. Gerai išmaišykite, kad ingredientai būtų tolygiai panirę į marinatą. Uždenkite dubenį ir palikite kambario temperatūroje 4 valandas. Taip daržovės sugers marinatą ir atsiskleis savo skoniais. Po nurodyto laiko užpilkite daržovių mišinį alyvuogių aliejumi ir dar kartą gerai išmaišykite. Aliejus ne tik suteikia skonį, bet ir padeda išsaugoti daržovių šviežumą ir sultingumą.
Paruoštą mišinį sudėkite į sterilizuotus stiklainius, palikdami nedidelį tarpelį išilgai krašto. Šaukštu paspauskite ir išlyginkite paviršių. Sukamaisiais judesiais gerai nuvalykite stiklainio kaklelį švaria servetėle, tada uždėkite sterilizuotą sausą (!) dangtelį ir sandariai užsukite.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


