Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Žiemai marinuoju morkas su saldžiosiomis paprikomis: visi, kurie tai išbandė, neišėjo be recepto. Užkandis bet kokiai progai.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šiandien turime įdomų marinuotų daržovių receptą. Pabandykite pagaminti šį variantą su morkomis ir paprikomis. Šie užkandžiai tikrai nepaliks jūsų abejingų žiemą.

Paruoštos be pasterizacijos ir naudojant patikimas konservavimo technologijas, šios daržovės suteiks jūsų stalui ryškių spalvų. Būtina laikytis recepto.

Iš šio kiekio išeina 7 pusės litro stiklainiai.

Sudedamosios dalys:

  • Saldžiosios paprikos. Rekomenduojame „capi“ veislę (su paprika siejama saldžiųjų paprikų rūšis) – 3 kg
  • Morkos – 3 kg
  • Karštieji pipirai – 50 g
  • Česnakas – 2 galvutės
  • Actas – 1,5 puodelio (300 ml) (galite naudoti obuolių arba vynuogių actą)
  • Akmens druska – 2 šaukštai
  • 1 citrinos sultys
  • Alyvuogių aliejus – 1 puodelis (200 ml)

Paruošimas

Kaip marinuoti morkas su saldžiosiomis paprikomis žiemai

Morkas nulupkite, nuplaukite ir nusausinkite, sutarkuokite korėjietiška tarka ir supjaustykite ilgomis plonomis juostelėmis. Nulupkite paprikas, čili pipirus ir česnaką ir sutrinkite trintuvu iki pastos konsistencijos.

Neoksiduojančiame dubenyje sumaišykite tarkuotas morkas su čili pipirais ir česnaku. Įpilkite acto, citrinos sulčių ir druskos. Gerai išmaišykite, kad ingredientai būtų tolygiai panirę į marinatą. Uždenkite dubenį ir palikite kambario temperatūroje 4 valandas. Taip daržovės sugers marinatą ir atsiskleis savo skoniais. Po nurodyto laiko užpilkite daržovių mišinį alyvuogių aliejumi ir dar kartą gerai išmaišykite. Aliejus ne tik suteikia skonį, bet ir padeda išsaugoti daržovių šviežumą ir sultingumą.

Rekomenduojame:  Pajuskite harmoniją ir pilnatvę: 6 ritualai, kurie padės apsivalyti ir išvalyti namus

Paruoštą mišinį sudėkite į sterilizuotus stiklainius, palikdami nedidelį tarpelį išilgai krašto. Šaukštu paspauskite ir išlyginkite paviršių. Sukamaisiais judesiais gerai nuvalykite stiklainio kaklelį švaria servetėle, tada uždėkite sterilizuotą sausą (!) dangtelį ir sandariai užsukite.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 3.9 / 5. Balsų skaičius: 9

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.