Sekite mus Facebook'e!
Žiedinių kopūstų kotletai – lengvas, skanus ir sveikas patiekalas, idealiai tinkantis tiek kasdieniam, tiek dietiniam maistui
. Žiediniai kopūstai Europos virtuvėje žinomi nuo XVI a., o rusų virtuvėje paplito XIX a. Iš pradžių jis buvo laikomas delikatesu, tačiau ilgainiui tapo prieinamu ir populiariu produktu.
Žiedinių kopūstų patiekalai, įskaitant kotletus, vertinami dėl subtilaus skonio, paprasto paruošimo ir universalumo: juos galima kepti, skrudinti arba virti garuose.
Papasakosime, kaip paruošti žiedinių kopūstų kotletus
Ingredientai: 1:
- Žiediniai kopūstai – 900 g;
- druskos – 2 šaukšteliai;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- džiūvėsėliai – 4 valg;
- graikiško jogurto – 4 valg;
- česnako – 2 skiltelės.
Žiedinių kopūstų kotletų paruošimas:
Žiedinio kopūsto žiedynus 5 min. virkite pasūdytame pasūdytame vandenyje (1 a. š.). Į dubenį įmuškite kiaušinius ir sumaišykite juos su džiūvėsėliais
. Žiedadėlius apvoliokite kiaušinių ir džiūvėsėlių mišinyje. Kepkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol iš visų pusių taps auksinės spalvos.
Į graikišką jogurtą įspauskite česnako skilteles ir pasūdykite padažą.

Žiedinių kopūstų kotletus reikėtų patiekti kartu su šiuo padažu. Tai labai paprastas ir greitas receptas, kurį galima derinti su daržovių salotomis, kruopomis, bulvių koše.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
