Sekite mus Facebook'e!
Pyragą lengva pagaminti: trapios tešlos pagrindas ir purus šokoladinis-sviestinis kremas. Skanaus!
SUDEDAMOSIOS DALYS:
PAGRINDAS :
trapūs sausainiai 150 g.
sviesto 50–60 g.
GRIETINĖLĖ: bet kokio riebumo varškės sūris 340 g.
cukraus pudra 70 g.
baltasis šokoladas 90 g.
vanilinio cukraus 1 arb. šaukštelis.
želatina 25 g.
vanduo 60 ml.
Trapūs sausainiai 2 sluoksniai – 200 g. 1 sluoksnis – 100 g.
grietinėlė 33 % riebalų
200 g bet kokio riebumo pieno (šalto, virinto) 50–60 g.
1. Užpilkite želatiną šaltu vandeniu. Atidėkite.
2. Sausainius (bet kokius, sviestinius) sutrinkite į trupinius bet kokiu jums patogiu būdu. Pavyzdžiui, trintuvu.
3. Sutrupintus sausainius sumaišykite su bet kokio riebumo sviestu. Trinkite, kol mišinys taps vientisas.
4. Kepimo skardą (24 cm) išklokite kepimo popieriumi. Dugną ir šonus patepkite sviestu.
- Voleliai
- Vaizdo žaidimai
- Vaikams
Viskas apie „Zen Zen“ laisvas darbo vietas svetainėje iOS ir Android
15,5 tūkstančio prenumeratorių
Zebro pyragas. Be kepimo
2020 m. sausio 18 d.
235
1 min.
Pyragą lengva pagaminti: trapios tešlos pagrindas ir purus šokoladinis-sviestinis kremas. Skanaus!
SUDEDAMOSIOS DALYS:
PAGRINDAS :
trapūs sausainiai 150 g.
sviesto 50–60 g.
GRIETINĖLĖ: bet kokio riebumo varškės sūris 340 g.
cukraus pudra 70 g.
baltasis šokoladas 90 g.
vanilinio cukraus 1 arb. šaukštelis.
želatina 25 g.
vanduo 60 ml.
Trapūs sausainiai 2 sluoksniai – 200 g. 1 sluoksnis – 100 g.
grietinėlė 33 % riebalų
200 g bet kokio riebumo pieno (šalto, virinto) 50–60 g.
Leidinio pabaigoje bus TORTO VIDEOĮRAŠAS mano „YOUTUBE “ kanale „HOME TIPS“ adresu bitly.su/03EAF14O .
O dabar, žingsnis po žingsnio receptas:
1. Užpilkite želatiną šaltu vandeniu. Atidėkite.
2. Sausainius (bet kokius, sviestinius) sutrinkite į trupinius bet kokiu jums patogiu būdu. Pavyzdžiui, trintuvu.
3. Sutrupintus sausainius sumaišykite su bet kokio riebumo sviestu. Trinkite, kol mišinys taps vientisas.
4. Kepimo skardą (24 cm) išklokite kepimo popieriumi. Dugną ir šonus patepkite sviestu.
FORMUOJAME PIRMĄJĮ TORTO SLUOKSNĮ.
Į kepimo formą įdėkite 100 g sviesto trupinių. Išlyginkite. Paspauskite šaukštu. Įdėkite į šaldytuvą.
PARUOŠTAS KREMAS.
1. Ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje.
2. Varškę išplakite trintuvu.
3. Į išplaktą varškę įberkite cukraus pudros ir vanilės. Išplakite.
4. Plakite grietinėlę iki standžių putų.
5. Sumaišykite ištirpintą šokoladą ir varškės masę. Gerai išmaišykite. Įpilkite plaktos grietinėlės. Gerai išmaišykite.
6. Želatina išbrinko. Uždėkite ją ant ugnies ir kaitinkite nuolat maišydami. Ji turėtų visiškai ištirpti, bet neužvirti.
7. Sumaišykite varškės masę ir pašildytą želatiną. Gerai išmaišykite.
KREMAS PARUOŠTAS! Padalinkite jį į tris dalis.
TORTO FORMAVIMAS:
- Išimkite formą iš šaldytuvo. Ant suspausto sluoksnio užtepkite pirmąjį kremo sluoksnį.
- Pamirkykite sausainius piene ir išdėliokite antrą sausainių sluoksnį.
- Kremas ant viršaus.
- Dar kartą: sluoksnis sausainių ir sluoksnis grietinėlės.
- Papuoškite, padėkite į šaldytuvą vienai valandai…

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
