Sekite mus Facebook'e!
Vienas iš pomidorų privalumų – juose esantis didelis skaidulų kiekis. Šią daržovę turėtumėte valgyti nuolat, kad palaikytumėte vitaminų pusiausvyrą organizme. Pomidorai ypač naudingi odai, širdies ir kraujagyslių sistemai bei smegenims
. Nuolat valgydami pomidorus galite pamiršti daugelį ligų.
Šiuolaikiniame pasaulyje yra daugybė įvairių pomidorų patiekalų receptų
.
Be to, skiriasi ir pomidorų veislės
. Verta papasakoti apie įdarytų žaliųjų pomidorų gaminimo receptą.
Įdarytų žaliųjų pomidorų ingredientai:
- Sudėtis: žalieji pomidorai – 3,5 kg;
- petražolės – 10 g;
- aštrioji žalioji paprika – 2 vnt;
- Raudonoji saldžioji paprika – vnt;
- česnakai – 4 galvutės;
- Morkos – 1/2 vnt;
- lauro lapai – 2 vnt;
- Vanduo – 2,5 litro;
- Druska – 125 g.
Įdarytų žaliųjų pomidorų paruošimas:
Pomidorus įpjaukite 2-3 mm atstumu.
Morkas sutarkuokite, nuluptą raudonąją papriką supjaustykite mažais kubeliais, česnaką susmulkinkite ir susmulkinkite.
Smulkiai
supjaustykite
aštriąją žaliąją papriką ir petražoles, sumaišykite dubenyje su raudonąja paprika, česnaku ir morkomis
.
Įdarykite pomidorus – į pjūvius sudėkite daržovių mišinį.
Norėdami paruošti sūrymą, į vandenį įberkite druskos ir užvirinkite. Sūrymą pavirkite minutę, leiskite jam atvėsti 3 minutes.
Atvėsusį sūrymą supilkite ant įdarytų pomidorų. Ant paviršiaus uždėkite lauro lapų, pomidorus pasunkinkite. Uždenkite pomidorus dangčiu ir palikite šaldytuve 4 dienoms.
Jei norite, kartu su lauro lapais į pomidorus galite įdėti juodųjų maltų pipirų žirnelių.
Gausite neįprastus žalius pomidorus, įdarytus pipirais ir česnakais.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
