Sekite mus Facebook'e!
Sausainiai būna labai minkšti, o uogienė arba uogienė su želė jiems suteikia išskirtinio skonio. Visas gaminimo procesas labai paprastas, nereikia jokių brangių produktų. O kad sausainiai būtų dar originalesni, juos aplieti ištirpintu šokoladu.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- kiaušinių, 2 vnt;
- cukraus ir miltų, po 2 valgomuosius šaukštus;
- žiupsnelio druskos;
- uogienės pagal skonį;
- šokolado, 150 g;
- pieno, 1 – 2 valg;
- sviesto, 40 g.
Paruošimo procesas
Atskirkite baltymus ir trynius
. Trynius sumaišykite su cukrumi ir plakite mikseriu, kol taps balti ir purūs
. Baltymus sumaišykite su žiupsneliu druskos ir plakite, kol taps standūs.
Sumaišykite baltymus ir trynius
. Suberkite miltus ir išminkykite
.
Perkelkite masę į maišelį, nupjaukite kampą ir išspauskite ant pergamentu išklotos
kepimo
skardos apskritimų forma
. Kepkite apie 10-12 min. 180 laipsnių C temperatūroje
. Glajui sumaišykite šokoladą ir sviestą ir ištirpinkite bet kokiu patogiu būdu. Jei mišinys labai tirštas, įpilkite šaukštą
ar
du pieno.
Atvėsusius sausainius pirmiausia aptepkite tiršta uogiene arba džemu, o tada apliekite šokoladu.


Dėkite juos į šaldytuvą, kad sustingtų.

Aš naudojau rūgštoką uogienę – puikiai tinka slyvų arba abrikosų, kartu su šokoladu jie sukuria prabangų deserto skonį. Galite naudoti bet kokią uogienę, su ja labai skanu apelsinų uogienė

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


