Sekite mus Facebook'e!
Vyšnių pyragas – desertas, kurį galima rasti įvairiose pasaulio virtuvėse. Priklausomai nuo regiono ir tradicijų, receptai gali skirtis ingredientų sudėtimi ir paruošimo būdu.
Pavyzdžiui, yra unikalus vokiškas Švarcvaldo pyragas, vienas populiariausių vyšnių pyragų. Jį sudaro šokoladinis biskvitas, pamirkytas kirschwasser (vyšnių brendyje), plakta grietinėlė ir vyšnios. Tortas puošiamas šokolado drožlėmis ir vyšniomis.
Daugeliui žmonių taip pat aktualus itališkas Panettone su vyšniomis – tradicinis itališkas kalėdinis pyragas, kuris taip pat gali būti gaminamas su vyšniomis. Panettone paprastai būna oro konsistencijos ir saldaus skonio
. tai tik keletas skirtingose kultūrose aptinkamų vyšnių pyragų pavyzdžių.
papasakosime, kaip pasigaminti vyšnių naminius pyragus.
Tešlos ingredientai:
- Sviestas – 80 g;
- Cukrus – 50 g;
- Druska – 1/3 šaukštelio;
- kepimo milteliai – 1/2 šaukštelio;
- Miltai – 150 g;
- Kiaušinis – 1 vnt.
Įdarui skirti ingredientai:
- Sudedamosios dalys: grietinė – 200 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Cukrus – 60 g;
- Vanilinis cukrus – 10 g;
- Krakmolas – 15 g;
- uogos – 100 g.
Vyšnių pyrago paruošimas:
Druską, cukrų ir kepimo miltelius sumaišykite su miltais. Į miltus įtarkuokite sviesto kubelius, sumalkite iki trupinių. Į trupinius įmuškite kiaušinį, išminkykite iki nelipnaus, elastingo gumulėlio
. Tešlą sudėkite į kepimo formas, tolygiai paskirstykite ant dugno ir šonų. Palikite tešlą formelėse šaldytuve 20 minučių.
Tuo metu įdarui sumaišykite grietinę su kiaušiniu, klasikiniu ir vaniliniu cukrumi, krakmolu.
Supilkite įdarą į tešlos formeles ir ant paviršiaus išdėliokite vyšnių gabalėlius.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.
Tada tartą atvėsinkite ir valandai padėkite į šaldytuvą. Taip įdaras stabilizuosis ir desertas bus dar skanesnis.
