Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vynuoges žiemai konservuojame: šaltu oru tai bus geriausias užkandis

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Marinuotos vynuogės yra paprastas, tačiau stebėtinai ryškus užkandis. Fermentacijos metu uogos išlaiko sultingumą, tačiau įgauna saldžiarūgščio su lengvu aitrumu skonį, o vyšnių lapai ir garstyčių milteliai suteikia sodrų ir unikalų aromatą. Šios vynuogės puikiai dera su mėsa ir naminiais patiekalais.

Ingredientai:
Vynuogės (mėlynos arba baltos) – 1 kg
Vyšnių lapai – 10-15 vnt.
Druska – 1 kupinas valgomasis šaukštas 1 litrui vandens
Cukrus – 2 valgomieji šaukštai 1 litrui vandens
Vanduo – pagal stiklainio tūrį
Garstyčių milteliai – paviršiui padengimui
Marlė – apsaugai nuo pelėsio

Paruošimas:

Vynuoges kruopščiai nuplaukite ir suskirstykite į mažas kekes. Paruoškite švarius stiklainius. Jų sterilizuoti nebūtina, pakanka išskalauti. Pripildykite stiklainius vynuogėmis, švelniai juos pakratydami, kad nusėstų uogos ir neliktų oro kišenių. Nesuspauskite jų per stipriai. Supildami įdėkite kelis vyšnių lapelius. Jie suteiks sūrymui skonio ir padės vynuogėms išlikti tvirtoms. Pripildykite stiklainius iki viršaus. Paruoškite sūrymą: kiekvienam litrui vandens naudokite vieną valgomąjį šaukštą druskos ir du valgomuosius šaukštus cukraus. Maišykite, kol visiškai ištirps.

Rekomenduojame:  Labai skani mocarela

Turėkite omenyje, kad sūrymo kiekis priklauso nuo stiklainio talpos: gali prireikti nuo pusės litro iki kelių litrų. Užpilkite paruoštą sūrymą ant vynuogių, palikdami šiek tiek vietos viršuje. Ant viršaus uždėkite vyšnių lapų sluoksnį, įsitikindami, kad jie visiškai uždengia uogas. Ant lapų uždėkite kelis marlės sluoksnius. Tolygiai pabarstykite garstyčių milteliais – tai neleis susidaryti pelėsiui. Stiklainio sandariai neuždarykite, tiesiog uždenkite dangteliu.

Mišinį palikite kambario temperatūroje 3–5 dienas. Kuo šiltesnis kambarys, tuo greičiau prasidės fermentacija. Paruošimo požymiai yra drumstas sūrymas, burbuliukų atsiradimas ir lengvos putos paviršiuje. Šiuo metu stiklainius perkelkite į vėsią vietą – rūsį arba šaldytuvą. Vynuoges laikykite šaltyje apie dvi savaites. Tada nuimkite marlę ir garstyčias, o vyšnių lapus išmeskite. Uogos taps tvirtos, ryškaus, saldžiarūgščio skonio ir šiek tiek aštrios.

Marinuotos vynuogės gali būti patiekiamos kaip atskiras užkandis arba su mėsa, paukštiena ir sūriu.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.