Sekite mus Facebook'e!
Labai paprastas, bet labai skanus receptas, kuriam tereikia 3 produktų.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
kokosų drožlių, 200 g;
– kiaušinių, 2 vnt.;
– cukraus, 120 g.
Gaminimo procesas
Kiaušinius sumaišyti su cukrumi ir išplakti plaktuvu
. Supilti kokoso drožles ir išminkyti
. 30-40 min. palikti masę, kad drožlės išbrinktų.
Kepimo
skardą iškloti pergamentu
.
Iš masės formuoti mažus rutuliukus arba kūgelius ir dėti ant skardos
. 30 min. kepti 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Patarimas: kad sausainių skonis būtų dar įvairesnis, į vidų galite įdėti riešutų, zefyrų gabalėlių. Jei netingite, skirkite dar porą minučių – ištirpinkite šokoladą, pamerkite į jį atvėsusius sausainius ir patiekite šokoladu padengtą kokosų skanėstą.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
