Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vištienos suktinukai savo subtiliu skoniu užkariaus visus svečius.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kai norisi kažko šventiško, bet ne per sudėtingo – šie vištienos suktinukai „Boyarskie“ yra tikras atradimas. Iš paprastų ingredientų pagaminsite patiekalą, kuris atrodo įspūdingai, o skonis – tiesiog karališkas.

Sultinga vištiena, švelnus sūrio ir daržovių įdaras bei subtilus česnako aromatas sukuria tobulą derinį, kuris patiks tiek vaikams, tiek išrankiausiems gurmanams. Tai patiekalas su „netikėtumu“ – vos paragavus, norisi dar!


Ingredientai (2–3 porcijoms):

  • 1 vištienos krūtinėlė
  • 1 vidutinio dydžio morka
  • 50–70 g kietojo sūrio
  • 2–3 česnako skiltelės
  • Šaukštas majonezo
  • Šviežios petražolės
  • Druska, pipirai pagal skonį
  • Augalinis aliejus kepimui

Gaminimo būdas

Paruoškite vištieną

Krūtinėlę supjaustykite plonais griežinėliais – iš vienos paprastai gaunama 6–8 gabalėliai. Lengvai juos pamuškite plaktuku, pagardinkite druska, pipirais ir palikite kelioms minutėms, kad įsigertų prieskoniai.


Paruoškite įdarą

Nulupkite morką ir sutarkuokite stambia tarka. Į dubenį suberkite tarkuotą sūrį, susmulkintas petražoles, česnaką (išspaustą per spaudę) ir šiek tiek majonezo. Pagardinkite druska pagal skonį.
Įdaras turi būti kvapnus, švelniai sūrus ir šiek tiek kremiškas – toks, kuris gardžiai lydosi vištienos viduje.

Rekomenduojame:  Sultinga lula – kebabas keptuvėje. Maltos mėsos receptas šventiniam stalui: vietoj kebabų ir kotletų!

Suvyniokite ir kepkite

Kiekvieno vištienos griežinėlio viduryje uždėkite po šaukštą įdaro ir atsargiai suvyniokite.
Kraštus pritvirtinkite dantų krapštukais arba susukite maistiniais siūlais.

Kepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi, kol suktinukai įgaus auksinį atspalvį ir traškią plutelę.


Užbaikite orkaitėje

Apskrudusius suktinukus sudėkite į kepimo indą, įpilkite šiek tiek vandens arba sultinio, uždenkite folija ir kepkite 180 °C orkaitėje apie 30–40 minučių.
Taip jie taps dar sultingesni ir minkšti, o įdaras – gardžiai tirpstantis.


Kaip patiekti:

„Boyarskie“ suktinukai puikiai tinka tiek karšti – su bulvių koše, ryžiais ar daržovių garnyru, tiek atvėsę – kaip šaltas užkandis.

Jei norite šventiško pateikimo, atvėsusius suktinukus supjaustykite griežinėliais – spalvingas įdaras atrodys puikiai ant stalo.


Patarimai šeimininkėms:

  • Norint pikantiškesnio skonio, į įdarą galima įdėti šiek tiek smulkintų marinuotų agurkėlių arba paprikos.
  • Vietoj majonezo naudokite grietinę – įdaras bus švelnesnis.
  • Jei norite sveikesnės versijos, kepkite orkaitėje be aliejaus – tik su lašu sultinio.

Kodėl verta išbandyti

Tai patiekalas, kuris atrodo įspūdingai, bet paruošiamas labai paprastai. Sultinga vištiena, kvapnus įdaras ir minkšta tekstūra – derinys, kuris pelnytai vadinamas bojarų verta prabanga.

Rekomenduojame:  Sultinga kepta kiauliena be orkaitės. Parodysime gudrybę, kaip ją pasigaminti įprastame puode.

Šie suktinukai tiks bet kokiai progai – nuo šeimos vakarienės iki šventinio stalo.
„Boyarskie“ suktinukai – kai paprastumas susitinka su elegancija.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.