Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vištienos sriuba su paslaptimi. Negalėsite jos nustoti valgyti!

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

1 RECEPTAS Vištienos sriuba su keptais vermišeliais

Pristatome vištienos makaronų sriubos receptą. Šios sriubos paslaptis slypi tame, kad makaronus reikia išvirti iš anksto. Toks išankstinis virimas padarys juos kietesnius ir neleis jiems permirkti, jei sriubą paliksite kitai dienai.

Produktai:

1. Vištienos sultinys – 3 l

2. Bulvės – 5 vnt.

3. Morkos – 1 vnt.

4. Svogūnas – 1 vnt.

5. Lauro lapas – 1 vnt.

6. Makaronai – 150 g

7. Žalieji

Kaip pasigaminti vištienos sriubą:

Nulupkite bulves, nuplaukite jas ir supjaustykite mažomis juostelėmis.

Išvirkite sultinį pagal receptą. Į paruoštą sultinį sudėkite bulves.

Paruoškite keptuvę. Nulupkite ir nuplaukite morkas ir svogūnus. Svogūnus ir morkas supjaustykite mažais kubeliais. Į keptuvę įpilkite saulėgrąžų aliejaus ir lengvai apkepkite svogūnus. Tada sudėkite morkas. Troškinkite, kol suminkštės.

Į gatavą kepimo mišinį suberkite makaronus ir toliau kepkite ant didesnės ugnies.

Makaronus galite kepti atskirai sausoje keptuvėje.

Kepkite makaronus iki auksinės rudos spalvos.

Į sriubą sudėkite paruoštą keptuvę ir makaronus ir virkite, kol suminkštės (apie 10 minučių). Patiekite, apibarstę smulkintomis žolelėmis.

Skanaus!

2 RECEPTAS Vištienos sriuba su orkaitėje keptais makaronais

Rekomenduojame:  Šaltibarščiai – vasaros klasika iš lietuviškos virtuvės

Atrodytų, paprasčiau nusipirkti doširako, užpilti verdančiu vandeniu arba užvirti vištienos sultinį ir suberti pirktinius makaronus. Valanda sultiniui, trys minutės makaronams ir viskas. Tačiau jei norite išbandyti tikrai prabangią, nepamirštamą sriubą, turėsite patys atidžiai stebėti ir sultinį, ir makaronus.

Vištieną reikia išvalyti. Nulupkite ir stambiai supjaustykite šaknines daržoves, nepamirškite prieskonių. Aš dažnai naudoju „Skaniąją druską pirmiesiems patiekalams“. Paprastai 1 arbatinis šaukštelis druskos 1 litrui.

Vištieną užpilkite šaltu vandeniu (aš naudojau 5 litrus), užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir nugriebkite susidariusias putas. Visas paruoštas šaknis ir prieskonius sudėkite į puodą, sumažinkite kaitrą iki 3 (iš 9), uždenkite ir virkite 1,5 valandos.

Dabar išimkite visą sultinio turinį. Jei tingite, galite jį perkošti. Arba pabandykite viską išskobti kiaurasamčiu. Išimkite vištienos kaulus, supjaustykite odą plonomis juostelėmis ir sudėkite atgal į sultinį.

Susmulkinkite 1 žalią svogūną ir 1 morką (netarkuokite!) ir pakepinkite (kepkite augaliniame aliejuje, kol taps permatomi ir kvapnūs) apie penkias minutes. Sudėkite pakepintą svogūną ir morką į sultinį.

Tačiau makaronus reikės paruošti iš anksto, bent dieną prieš tai.

Makaronų tešla:

1. Kiaušiniai – 3 vnt.

Rekomenduojame:  Alternatyva barščiams. Šią sriubą verdu 3 kartus per savaitę – paprasta ir skanu.

2. Miltai – 300 g

3. Druska – 1 arbatinis šaukštelis

4. Alyvuogių aliejus – 1 valgomasis šaukštas

5. Vanduo – 2 šaukštai

Paruošimas:

Minkykite tešlą, sudėkite ją į maišelį ir šaldykite 1 valandą. Tada plonai iškočiokite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Makaronus kruopščiai pabarstykite miltais ir išdėliokite ant lentos, kad nudžiūtų iki kitos dienos.

Sakykite, kas iš jūsų yra ragavęs keptų makaronų sultinyje? Ar žinote, kodėl jie kepami? Mano močiutė visada sakydavo: „Makaronus reikia džiovinti orkaitėje, kol gražiai apskrus.“ Esu daug kartų girdėjusi apie makaronų kepimą, bet pati niekada jų nekepiau. Prieš kepant makaronus, geriausia juos 24 valandas džiovinti. Kitą dieną paskleiskite juos ant kepimo skardos (po apačia padėkite popieriaus lapą arba kilimėlį). Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus. Kepkite 4–5 minutes, kol makaronai taps rausvi ir lengvai paruduos. Dabar šie makaronai paruošti laikyti stiklainyje. O pusę makaronų reikia nedelsiant sudėti į sriubą, nes jau labai išalkote!

Mano uošvė gamina skaniausius naminius makaronus, juos galima valgyti tiesiai iš stiklainio. Pavirkite juos šiek tiek ilgiau, apie 10–15 minučių. Makaronus padalinkite į sriubos dubenėlius. Susmulkinkite svogūną. Galite pridėti kitų žolelių, česnako ir aitriosios paprikos. Supilkite sultinį. Pabarstykite žolelėmis. Ir valgykite. Pirmiausia vieną puodelį. Tada antrą. Tada… ne, trečio niekas nesusitvarkys, bet labai gailėsis, kad suvalgė tiek mažai.

Rekomenduojame:  Kaimiško stiliaus makaronai per kelias minutes. Jokių rūpesčių, ir jie niekada nesubyra sriuboje.

Kepti ir nekepti makaronai – kaip diena ir naktis. Kepti makaronai kieti, sultingi ir sodraus skonio. Ooo, kaip skanu! Nesigailėsite!

Skanaus!

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.