Kvapnus, sotus ir neįtikėtinai švelnus patiekalas jaukiai namų vakarienei.
Ingredientai 5 porcijoms:
- Vištienos širdelės – 500 g
- Pievagrybiai – 300 g
- Bulvės – 5 vnt.
- Morkos – 1 vnt.
- Svogūnas – 1 vnt.
- Česnakas – 4 skiltelės
- Kietasis sūris – 200 g
- Grietinėlė 20% – 350 ml
- Sviestas – 5 gabalėliai (pagal puodų skaičių)
- Druska, juodieji pipirai, aromatinės žolelės (raudonėlis, bazilikas, dašis) – pagal skonį
Paruošimo būdas:
- Daržoves susmulkinkite ir kepkite keptuvėje, kol suminkštės – vos kelias minutes.
- Į daržoves sudėkite pjaustytus grybus ir troškinkite, kol skystis išgaruos.
- Vištienos širdeles kepkite atskirai su druska ir pipirais apie 20 minučių.
- Nulupkite bulves ir supjaustykite dideliais gabalėliais.
Vazonų surinkimas:
- Ant kiekvieno puodo dugno sudėkite bulves, įberkite šiek tiek druskos ir įdėkite gabalėlį sviesto.
- Ant viršaus sudėkite keptus grybus.
- Kitas sluoksnis – vištienos širdelės, apibarstytos aromatinėmis žolelėmis.
- Tada – troškintos daržovės.
- Užpildykite indelius grietinėle, kol jie bus pusiau pilni.
- Užbaikite tarkuotu sūriu.
Kepimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.
Sudėkite puodus ant grotelių ir kepkite apie 30 minučių, kol susidarys skani sūrio plutelė.
Patarimas:
Jei norite šiek tiek įvairovės, bulves galite pakeisti grikiais. Šiuo atveju sūrio dėti nereikia – patiekalas vis tiek bus sodrus ir skanus.