Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vištienos širdelės kreminiame padaže, keptos puoduose

Kvapnus, sotus ir neįtikėtinai švelnus patiekalas jaukiai namų vakarienei.

Ingredientai 5 porcijoms:

  • Vištienos širdelės – 500 g
  • Pievagrybiai – 300 g
  • Bulvės – 5 vnt.
  • Morkos – 1 vnt.
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Česnakas – 4 skiltelės
  • Kietasis sūris – 200 g
  • Grietinėlė 20% – 350 ml
  • Sviestas – 5 gabalėliai (pagal puodų skaičių)
  • Druska, juodieji pipirai, aromatinės žolelės (raudonėlis, bazilikas, dašis) – pagal skonį

Paruošimo būdas:

  1. Daržoves susmulkinkite ir kepkite keptuvėje, kol suminkštės – vos kelias minutes.
  2. Į daržoves sudėkite pjaustytus grybus ir troškinkite, kol skystis išgaruos.
  3. Vištienos širdeles kepkite atskirai su druska ir pipirais apie 20 minučių.
  4. Nulupkite bulves ir supjaustykite dideliais gabalėliais.

Vazonų surinkimas:

  1. Ant kiekvieno puodo dugno sudėkite bulves, įberkite šiek tiek druskos ir įdėkite gabalėlį sviesto.
  2. Ant viršaus sudėkite keptus grybus.
  3. Kitas sluoksnis – vištienos širdelės, apibarstytos aromatinėmis žolelėmis.
  4. Tada – troškintos daržovės.
  5. Užpildykite indelius grietinėle, kol jie bus pusiau pilni.
  6. Užbaikite tarkuotu sūriu.

Kepimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.
Sudėkite puodus ant grotelių ir kepkite apie 30 minučių, kol susidarys skani sūrio plutelė.


Patarimas:

Jei norite šiek tiek įvairovės, bulves galite pakeisti grikiais. Šiuo atveju sūrio dėti nereikia – patiekalas vis tiek bus sodrus ir skanus.