Sekite mus Facebook'e!
Vištienos krūtinėlė yra liesa mėsa, kurioje gausu baltymų. Baltymai yra pagrindinė organizmo ląstelių statybinė medžiaga ir būtini raumenų masei, sveikai odai, plaukams ir nagams palaikyti. Be to,
vištienos krūtinėlėje yra B grupės vitaminų, kurie dalyvauja medžiagų apykaitoje ir nervų sistemoje, taip pat vitaminų A ir PP, kurie būtini sveikai odai ir regėjimui.
Vištienos krūtinėlėje taip pat yra mineralinių medžiagų, pavyzdžiui, kalio, fosforo, geležies ir magnio
.
Jie dalyvauja širdies ir kraujagyslių sistemos veikloje, kaulų ir dantų formavimesi, taip pat nervinių impulsų perdavime
:
- Vištienos krūtinėlės filė – 300 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Miltai – 2 valg;
- 20 % sūrio – 40 g;
- Žolelės – 4 šakelės;
- Druska – ⅓ šaukštelio.
Vištienos paplotėlių paruošimas:
Iš filė pašalinkite venas, supjaustykite nedideliais kubeliais. Į mėsą įmuškite kiaušinį, sūrį sutarkuokite smulkia tarka
, susmulkinkite žoleles ir sudėkite į vištieną. Mišinį pasūdykite ir išmaišykite
. Kepimo skardą išklokite pergamentu ir išdėliokite mažas tortilijas.

Šiam procesui galite naudoti kepimo žiedą
. 20 min. kepkite bulvytes 180 laipsnių temperatūroje
. Po 10 min. bulvytes apverskite, kad jos būtų tolygesnės aukso spalvos.

Gausite gražių mažai kalorijų turinčių fritų. Jos puikiai dera su daržovėmis, kruopomis.
