Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vištienos basturma – geresnės nerasite.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Rekomenduoju išbandyti vištienos basturmą, virtą asmeniškai. Toks gardus aromatas ir skonis – geresnio nerasite! Ir jį labai lengva paruošti, net vaikas gali susidoroti su šia užduotimi.

Sudedamosios dalys:

  • vištienos filė – 500–600 gramų;
  • rupi druska (nejoduota) – 100 gramų;
  • raudonas pusiau saldus vynas – 50 gramų;
  • cukrus – 1 valgomasis šaukštas (ne pilnas);
  • malta paprika – 50 gramų;
  • malti raudonieji pipirai – ant peilio galo;
  • malti juodieji pipirai – 1 arbatinis šaukštelis;
  • sausi prieskoniai: čiobreliai, rozmarinai, malti lauro lapai – po 0,5 arbatinio šaukštelio;
  • česnakas – 1-2 skiltelės.

Vištienos basturma. Žingsnis po žingsnio receptas

  1. Nuplaukite vištienos filė, pašalinkite visas riebalines plėveles ir nusausinkite rankšluosčiu.
  2. Sumaišykite druską, pusę čiobrelių ir rozmarino, sudėkite lauro lapą, smulkintą česnaką ir viską gerai išmaišykite.
  3. Įtrinkite filė mišiniu iš visų pusių, uždenkite maistine plėvele, prispauskite svarmeniu ir padėkite į šaldytuvą 24 valandoms. Per tą laiką vištienos mėsą 2–3 kartus apverskite, kad ji tolygiai marinuotųsi.
  4. Išimame iš šaldytuvo, kruopščiai nuplauname vandeniu ir nusausiname.
  5. Sumaišykite prieskonius: papriką, likusį čiobrelį ir rozmariną, maltus juoduosius ir raudonuosius pipirus, cukrų, supilkite vyną, išmaišykite.
  6. Šiuo mišiniu atsargiai aptepkite vištienos krūtinėlę, apvyniokite ją 2–3 sluoksniais sulankstyta marle.
  7. Pakabinkite gerai vėdinamoje vietoje (aš pakabinau balkone, suveriau siūlu ir adata) bent 3 dienas, geriau 5–7 dienas.
Rekomenduojame:  Šis receptas yra pats paprasčiausias: sausainius pagaminu per 5 minutes. Skaniau nei parduotuvėje

Per tą laiką mėsa prisipildė žolelių ir prieskonių aromatų; dėl paprikos ir vyno ji tapo šiek tiek rūkyta; skonis tiesiog puikus, tikrai, geresnio nerasite! Vištienos basturmą laikykite šaldytuve.

Šį mėnesį gaminu jau trečią kartą ir suprantu, kad tai ne riba.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.