Sekite mus Facebook'e!
Chakhokhbili – tradicinis gruzinų patiekalas, kuris yra troškinys iš paukštienos (daugiausia vištienos) su daržovėmis, prieskoniais ir žolelėmis
. Chakhokhbili pasižymi ryškiu, sodriu skoniu ir aromatu
. Jis
išgaunamas naudojant įvairius
prieskonius
ir
prieskonines žoleles.
Skirtinguose Gruzijos regionuose yra savų čakhokhbili variantų, kurie gali skirtis ingredientų sudėtimi ir gaminimo būdu.
Tačiau pagrindiniai principai išlieka tie patys: kaip pagrindą naudoti vištieną ar kitą paukštieną, pridėti daug daržovių ir prieskonių ir troškinti patiekalą, kol visi ingredientai bus paruošti.
Ingredients:
- Vištiena – 1,2 kg;
- svogūnai – ½ kg;
- Saldžioji paprika – 1 šaukštelis;
- Hmeli souneli – 3/4 šaukštelio;
- džiovintų česnakų – ½ šaukštelio;
- juodųjų pipirų – ½ šaukštelio;
- Pomidorai – ½ kg;
- Saldžioji paprika – 1 vnt;
- Pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas;
- kalendros – 50 g;
- petražolės – 50 g.
Chakhokhbili paruošimas:
Į keptuvę ant įkaitinto augalinio aliejaus sudėkite vištieną. Vos tik vištiena paruduos, apverskite gabalėlius į kitą pusę
. Smulkiai
supjaustykite
svogūną
.
Iškeptą vištieną sudėkite į lėkštę, panaudotame aliejuje pakepinkite svogūną, kol taps skaidrus
. Į svogūną supilkite papriką, hopli-suneli, sausą česnaką, juoduosius pipirus, išmaišykite. Pomidorą ir saldžiąją papriką supjaustykite nedideliais griežinėliais, pomidorų pastą supilkite į svogūnus, sumaišykite.
7 minutes troškinkite daržoves uždengę dangčiu, tada pagal skonį pasūdykite. Susmulkinkite kalendrą ir petražoles, suberkite į troškintas daržoves, dar porą minučių troškinkite uždengę dangčiu.
Į lėkštę dėkite po porą šaukštų daržovių mišinio
.
Į likusį daržovių padažą keptuvėje sudėkite vištieną
. Lėkštėje likusiu padažu uždenkite vištienos mėsos viršų.
Vištieną po dangčiu reikia troškinti 30 minučių. Likus 5 minutėms iki vištienos paruošimo, užpilkite vištieną padažu, turinio nemaišykite.
Iškepusį patiekalą palikite 5 minutėms, kad prisitrauktų. Gausite sultingą vištieną su daržovių padažu.
