Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vištiena stebuklingame daržovių padaže. Šis receptas yra skanus

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Chakhokhbili – tradicinis gruzinų patiekalas, kuris yra troškinys iš paukštienos (daugiausia vištienos) su daržovėmis, prieskoniais ir žolelėmis

. Chakhokhbili pasižymi ryškiu, sodriu skoniu ir aromatu

. Jis

išgaunamas naudojant įvairius

prieskonius

ir

prieskonines žoleles.

Skirtinguose Gruzijos regionuose yra savų čakhokhbili variantų, kurie gali skirtis ingredientų sudėtimi ir gaminimo būdu.

Tačiau pagrindiniai principai išlieka tie patys: kaip pagrindą naudoti vištieną ar kitą paukštieną, pridėti daug daržovių ir prieskonių ir troškinti patiekalą, kol visi ingredientai bus paruošti.

Ingredients:

  • Vištiena – 1,2 kg;
  • svogūnai – ½ kg;
  • Saldžioji paprika – 1 šaukštelis;
  • Hmeli souneli – 3/4 šaukštelio;
  • džiovintų česnakų – ½ šaukštelio;
  • juodųjų pipirų – ½ šaukštelio;
  • Pomidorai – ½ kg;
  • Saldžioji paprika – 1 vnt;
  • Pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas;
  • kalendros – 50 g;
  • petražolės – 50 g.

Chakhokhbili paruošimas:

Į keptuvę ant įkaitinto augalinio aliejaus sudėkite vištieną. Vos tik vištiena paruduos, apverskite gabalėlius į kitą pusę

. Smulkiai

supjaustykite

svogūną

.

Iškeptą vištieną sudėkite į lėkštę, panaudotame aliejuje pakepinkite svogūną, kol taps skaidrus

Rekomenduojame:  Skanūs pusryčiai keptuvėje per 5 minutes. Paprastas ir skanus receptas

. Į svogūną supilkite papriką, hopli-suneli, sausą česnaką, juoduosius pipirus, išmaišykite. Pomidorą ir saldžiąją papriką supjaustykite nedideliais griežinėliais, pomidorų pastą supilkite į svogūnus, sumaišykite.

7 minutes troškinkite daržoves uždengę dangčiu, tada pagal skonį pasūdykite. Susmulkinkite kalendrą ir petražoles, suberkite į troškintas daržoves, dar porą minučių troškinkite uždengę dangčiu.

Į lėkštę dėkite po porą šaukštų daržovių mišinio

.

Į likusį daržovių padažą keptuvėje sudėkite vištieną

. Lėkštėje likusiu padažu uždenkite vištienos mėsos viršų.

Vištieną po dangčiu reikia troškinti 30 minučių. Likus 5 minutėms iki vištienos paruošimo, užpilkite vištieną padažu, turinio nemaišykite.

Курица в волшебном соусе из овощей. Рецепт объедение

Iškepusį patiekalą palikite 5 minutėms, kad prisitrauktų. Gausite sultingą vištieną su daržovių padažu.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *