Sekite mus Facebook'e!
Net iš paukštienos galima išvirti labai skanių šaltibarščių.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
vištienos, apie 1,6 kg;
– kiaulienos šlaunelių, 2 vnt
; – svogūnų ir morkų, 1 vnt;
– druskos, 1,5-2 šaukštai
; – vandens, 6
litrai
; – lauro lapų, 2 vnt;
– gvazdikėlių, 2 vnt
; – pipirų, žiupsnelis
; – juodųjų pipirų, žiupsnelis.
Mėsą ir kojas porą valandų pamirkykite šaltame vandenyje, tada gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu.
Kojas subadykite peiliu, kad pašalintumėte viršutinį odos sluoksnį
. Mėsą užpilkite vandeniu ir padėkite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, virkite 5 minutes ir nuleiskite vandenį, supilkite švarų vandenį. Taip užtikrinsite, kad sultinys bus švarus ir skaidrus. Šį kartą vandenį pilkite taip, kad jis būtų tik dviem pirštais aukščiau mėsos
. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite 3 valandas. Praėjus 1 valandai po virimo, įberkite druskos. Virkite šiek tiek pravėrę dangtį
. Po 3 valandų į puodą sudėkite morkas ir svogūnus, visus prieskonius ir papildykite sultiniu, jei pritrūko druskos. Virkite dar 1-1,5 val.
Išvirus mėsai ir kojoms, išimkite mėsą, svogūnus ir morkas, įdėkite pagal skonį išspaustą česnaką, sultinį gerai išmaišykite ir palikite atvėsti.
Mėsą supjaustykite gabaliukais, vištienos odą pagal skonį palikite arba nedėkite į šaltą
vandenį.
Supilti sultinį, pabarstyti maltais juodaisiais pipirais, įdėti porą morkų apskritimų grožiui (nebūtina) ir atvėsinti kambario temperatūroje, tada perkelti į šaldytuvą.
Jei turite naminę vištieną, ją virti reikės ilgiau – iki 6 valandų.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
