Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vištiena šaltame vandenyje su kiaulienos kojomis. Skanus, naminis!

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Net iš paukštienos galima išvirti labai skanių šaltibarščių.

Paruošimui reikės šių ingredientų:

vištienos, apie 1,6 kg;

– kiaulienos šlaunelių, 2 vnt

; – svogūnų ir morkų, 1 vnt;

– druskos, 1,5-2 šaukštai

; – vandens, 6

litrai

; – lauro lapų, 2 vnt;

– gvazdikėlių, 2 vnt

; – pipirų, žiupsnelis

; – juodųjų pipirų, žiupsnelis.

Mėsą ir kojas porą valandų pamirkykite šaltame vandenyje, tada gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu.

Kojas subadykite peiliu, kad pašalintumėte viršutinį odos sluoksnį

. Mėsą užpilkite vandeniu ir padėkite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, virkite 5 minutes ir nuleiskite vandenį, supilkite švarų vandenį. Taip užtikrinsite, kad sultinys bus švarus ir skaidrus. Šį kartą vandenį pilkite taip, kad jis būtų tik dviem pirštais aukščiau mėsos

. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite 3 valandas. Praėjus 1 valandai po virimo, įberkite druskos. Virkite šiek tiek pravėrę dangtį

. Po 3 valandų į puodą sudėkite morkas ir svogūnus, visus prieskonius ir papildykite sultiniu, jei pritrūko druskos. Virkite dar 1-1,5 val.

Rekomenduojame:  Paprastas varškės sausainių su įdaru receptas. Jų negalima nusipirkti parduotuvėje

Išvirus mėsai ir kojoms, išimkite mėsą, svogūnus ir morkas, įdėkite pagal skonį išspaustą česnaką, sultinį gerai išmaišykite ir palikite atvėsti.

Mėsą supjaustykite gabaliukais, vištienos odą pagal skonį palikite arba nedėkite į šaltą

vandenį.

Supilti sultinį, pabarstyti maltais juodaisiais pipirais, įdėti porą morkų apskritimų grožiui (nebūtina) ir atvėsinti kambario temperatūroje, tada perkelti į šaldytuvą.

Jei turite naminę vištieną, ją virti reikės ilgiau – iki 6 valandų.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 1 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *