Sekite mus Facebook'e!
Pasirodo, vištieną galima kepti paprastame stikliniame inde ir ji gaunasi neįtikėtinai skani. Mėsa bus kvapni, išmirkyta savo sultyse. Galite kepti iš karto su garnyru, kad sutrumpintumėte laiką.

Jei laikysitės specialių taisyklių, paprastas stiklainis atlaikys visus išbandymus.
Patiekalui paruošti reikia:
- Reikės: 1,3 kg vištienos šlaunelių;
- 3 šaukštelių druskos;
- 1 arb. š. pipirų;
- 1 šaukštelio vištienos prieskonių;
- 1 šaukštelio rūkytos paprikos;
- 7 skiltelės česnako;
- 200 g svogūnų;
- 200 g morkų;
- 700 g bulvių.

Pradėkite gaminti:
Vištienos šlauneles gerai nuplaukite. Nupjaukite riebalų perteklių, kabančią odą, plėvelę. Sudėkite į dubenį, supilkite prieskonius, druską. Susmulkinkite česnaką ir taip pat suberkite į mėsą. Apibarstykite mėsą prieskoniais.

Visas daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais.
Į trijų litrų talpos stiklainį dugną sudėkite vištieną. Šalia morkas ir svogūnus, nedidelį kiekį. Dabar sudėkite visas bulves. Ir pakartokite pirmuosius sluoksnius atvirkštine tvarka. Būtina baigti vištiena.


Neužkimškite stiklainio po kakleliu, antraip sultys pradės tekėti, mėsa pasirodys sausa.

Uždenkite stiklainio kaklelį folija. Dantų krapštuku padarykite jame keletą skylučių. Pasiųskite stiklainį 1,5 valandos į 180 laipsnių temperatūros orkaitę.



Visas manipuliacijas su stiklainiu reikia atlikti tik tada, kai orkaitė šalta (įdėti, išimti), kitaip stiklainis įtrūks. Neuždarykite


neleiskite, kad temperatūra būtų aukštesnė nei 180 laipsnių. Taip pat būtina patikrinti, ar stiklainyje nėra defektų. Turėtų būti naudojami tik švarūs, sausi stiklainiai.



Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
