Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Viskas priklauso nuo įdaro. Šis abrikosų pyragas yra neįtikėtinai skanus.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kepyklose nedažnai galima rasti abrikosų pyragų. Dažniausiai kepiniai ruošiami abrikosų sezono metu. Tačiau verta paminėti, kad abrikosų pyragai gali būti aktualūs bet kuriuo metų laiku.

Europoje abrikosų pyragai ypač išpopuliarėjo viduramžiais, kai abrikosų tapo prieinami dėl prekybos su Rytais. Šiuo laikotarpiu abrikosų pyragai dažnai buvo ruošiami su medumi, riešutais ir prieskoniais, kurie jiems suteikdavo ypatingo skonio ir aromato.

Laikui bėgant abrikosų pyragų receptai keitėsi ir tobulėjo. Šiandien yra daugybė abrikosų pyragų variantų, kurie skiriasi forma, dydžiu, įdaru ir kepimo būdu.

Papasakosime, kaip iškepti puikų naminį abrikosų pyragą

.

Tešlos ingredientai:

  • Miltai – 350 g;
  • grietinės – 100 g;
  • sviesto – 180 g;
  • kildinimo medžiaga – 2 šaukšteliai;
  • druskos – žiupsnelis;
  • cukraus – 150 g.

Įdarui skirti ingredientai:

  • grietinė – 200 g;
  • sutirštintas virintas pienas – 2 šaukštai;
  • vanilinio cukraus – 20 g;
  • abrikosų – 350 g;
  • krakmolo – 2 šaukšteliai;
  • cukraus – 2 šaukšteliai.

Abrikosų pyrago paruošimas:

Ištirpinkite tešlai skirtą sviestą, supilkite grietinę, cukrų ir druską, išmaišykite. Į mišinį dalimis persijokite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite tešlą.

Rekomenduojame:  Airy 3 Pieno pyragas. Švelnus, skanus ir įmantrus desertas

Ant darbo paviršiaus iš tešlos suformuokite rutulį. Dėkite ⅓ tešlos į šaldytuvą 30-40 minučių. Kepimo formos dugną ir šonus ištepkite dideliu gabalu

. Įdarui kiekvieną abrikosą perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Abrikosus sudėkite ant tešlos formos dugno.

Все дело в заливке. Нереально вкусный абрикосовый пирог

Abrikosus pabarstykite krakmolu ir cukrumi ir užtepkite ant jų šaldytą tešlos gabalą. Pyragą 40 min. siųskite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę

. Įdarui grietinę sumaišykite su kondensuotu pienu, vaniliniu cukrumi. Įdarą supilkite ant paruošto pyrago viršaus ir vėl siųskite į orkaitę 15 minučių.

Все дело в заливке. Нереально вкусный абрикосовый пирог

Šiuo metu išjunkite orkaitę.

Все дело в заливке. Нереально вкусный абрикосовый пирог

Paruoštą pyragą būtinai atvėsinkite šaldytuve. Abrikosai ir virintas sutirštintas pienas puikiai dera pyrago gamyboje.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *