Sekite mus Facebook'e!
Saldūs ir sūrūs cukriniai pyragai, sraigės ir rožės iš sluoksniuotos tešlos – puikus pasirinkimas bet kokiam arbatos vakarėliui.
Cukriniai pyragėliai, sraigės ir rožės gali būti puikus šeimos arbatos vakarėlio priedas arba nedidelis skanėstas svečiams
.
Juos galima patiekti su arbata, kava ar pienu, o
šie desertai yra ne tik skanūs, bet ir patrauklios išvaizdos. Jie bus puikus pasirinkimas tiems, kurie nori pradžiuginti save ir savo artimuosius kuo nors saldžiu ir kvapniu.
Papasakosime, kaip greitai iškepti cukrinį pyragą
.
Ingredientai: cukrinis cukrus:
- Kiaušinis – 3 vnt;
- cukraus – 220 g;
- sviestas – 130 g;
- kefyras – 200 ml;
- miltai – 280 g;
- raugas – 1 šaukštelis;
- serbentai – 200 g;
- krakmolo – 1 valgomasis šaukštas.
Cukraus pyrago paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite 200 g cukraus ir plakite mikseriu, kol smėlio grūdeliai ištirps. Tada supilkite 100 ml ištirpinto sviesto ir kefyrą ir toliau plakite masę.
Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius ir plakite, kol susidarys tešla be gumulėlių. Serbentus apibarstykite krakmolu, įmaišykite
į tešlą ir išmaišykite. Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu ir supilkite į jį tešlą.

Į likusį ištirpintą sviestą supilkite cukrų, išmaišykite. Mišiniu apibarstykite tešlos viršų, kepkite pyragą 175 laipsnių temperatūroje 30 minučių.

Paruoštą pyragą apibarstykite cukraus pudra. Gausite gardų saldų pyragą su serbentais.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


