Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Viską sumaišykite ir pašaukite į orkaitę. Aromatingas ir sotus maltinių pyragas: puikus patiekalas vakarienei ar pietums

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mėsos pyragas yra vienas populiariausių ir sotiausių patiekalų, mėgstamas daugelyje pasaulio virtuvių. Dėl švelnios, aromatingos tešlos ir sultingo mėsos įdaro derinio jis puikiai tinka šeimos vakarienei, šventiniam stalui ar dienos užkandžiams.

Šį pyragą galima gaminti įvairiais būdais: iš mielinės, sluoksniuotos ar smėlio tešlos, su jautienos, kiaulienos, vištienos ar net mišrios mėsos įdaru. Dėl savo universalumo mėsos pyragas tinka tiek kasdieniam valgiaraščiui, tiek ypatingoms progoms.

Papasakosime, kaip paruošti skanų ir sotų mėsos pyragą

.

Tešlos ingredientai:

  • Miltai – 400 g;
  • Sviestas – 150 g;
  • Kefyras – 200 ml;
  • raugas – 1 valgomasis šaukštas;
  • druskos – žiupsnelis;
  • Kiaušinis – 1 vnt.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: malta mėsa – 400 g;
  • Svogūnas – 2 vnt;
  • Vanduo – 50 ml;
  • Bulvės – 2 vnt;
  • Druska – ½ šaukštelio.

Mėsos pyrago paruošimas:

Į miltus suberkite druską, raugą, sudėkite sviestą ir sumalkite į trupinius. Į kreminius trupinius įmuškite kiaušinį, supilkite kefyrą ir užminkykite tešlą

. Tešlą palikite po celofanu šaldytuve pusvalandžiui. Įdarui bulves ir svogūnus smulkiai supjaustykite, sumaišykite su malta mėsa, supilkite vandenį ir druską.

Rekomenduojame:  Skani vakarienė per 15 minučių. Makaronai su vištiena grietinėlės padaže: laimėjimas visai šeimai

Tešlą padalykite į dvi dalis, vieną didesnę už kitą. Didesnę dalį iškočiokite į kepimo skardos dydžio sluoksnį ir

sudėkite tešlą ant pergamentu išklotos kepimo skardos.

Antrąją tešlos dalį iškočiokite iki kepimo skardos dydžio ir padarykite joje įpjovas

.

Uždėkite sluoksnį ant įdaro, sujunkite viršutinio ir apatinio sluoksnių galus.

Все смешал и в духовку. Ароматный и сытный пирог с фаршем: идеальное блюдо для ужина или обеда

Aptepkite pyragą kiaušinio tryniu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.

Все смешал и в духовку. Ароматный и сытный пирог с фаршем: идеальное блюдо для ужина или обеда

Gausite aromatingą ir sotų maltinukų pyragą. Tai idealus patiekalas vakarienei ar pietums.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *