Sekite mus Facebook'e!
Obuolių pyragas – tai jauki namų kepimo klasika, patikrinta laiko ir mėgstama daugelio šeimų. Jo aromatą sunku supainioti su kuo nors kitu: saldus, šiltas, su cinamono ir vanilės natomis, jis pripildo virtuvę jaukumo ir šilumos pojūčiu.
Dažniausiai obuolių pyragas ruošiamas pridedant prieskonių: cinamono, muskato riešuto, kartais imbiero
.
Šie prieskoniai paryškina natūralų obuolių saldumą ir rūgštumą, sukurdami sodrų ir daugiasluoksnį skonį.
Pyragą galima patiekti šiltą arba atšaldytą – ypač skanu su vaniliniais ledais arba šaukštu plaktos grietinėlės.
Obuolių pyragas – ne tik desertas, bet ir namų jaukumo bei rūpesčio simbolis.
Sudedamosios dalys:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- druskos – 1/4 šaukštelio;
- vanilinio cukraus – 1 šaukštelis;
- cukraus – 170 g;
- augalinis aliejus – 70 ml;
- grietinė – 130 g;
- miltai – 270 g;
- kildinimo medžiaga – 1 šaukštelis;
- obuoliai – 4 vnt;
- sviestas – 40 g.
Obuolių pyrago paruošimas:
Į dubenį su kiaušiniais supilkite druską, vanilinį cukrų, paprastą cukrų (100 g) ir kruopščiai plakite mikseriu 4-5 min. Į kiaušinių masę supilkite augalinį aliejų ir grietinę ir toliau plakite, kol produktai susijungs
. 220 g miltų sumaišykite su kepimo milteliais, miltus persijokite į kiaušinių masę. Užminkykite tirštą tešlą, sudėkite ją į kepimo formą, tolygiai paskirstykite ant dugno.

Smulkiai supjaustykite nuluptus obuolius, pabarstykite 20 g cukraus.
Trupiniams sumaišykite 50 g miltų, 50 g cukraus ir sviestą, ingredientus sutrinkite. Ant obuolių sluoksnio supilkite kreminius trupinius.

Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.


Gausite kvapnų saldų pyragą su obuoliais. Šis desertas gali užkariauti visus jūsų svečius.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


