Sekite mus Facebook'e!
Obuolių pyragas – tai jauki namų kepimo klasika, patikrinta laiko ir mėgstama daugelio šeimų. Jo aromatą sunku supainioti su kuo nors kitu: saldus, šiltas, su cinamono ir vanilės natomis, jis pripildo virtuvę jaukumo ir šilumos pojūčiu.
Dažniausiai obuolių pyragas ruošiamas pridedant prieskonių: cinamono, muskato riešuto, kartais imbiero
.
Šie prieskoniai paryškina natūralų obuolių saldumą ir rūgštumą, sukurdami sodrų ir daugiasluoksnį skonį.
Pyragą galima patiekti šiltą arba atšaldytą – ypač skanu su vaniliniais ledais arba šaukštu plaktos grietinėlės.
Obuolių pyragas – ne tik desertas, bet ir namų jaukumo bei rūpesčio simbolis.
Sudedamosios dalys:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- druskos – 1/4 šaukštelio;
- vanilinio cukraus – 1 šaukštelis;
- cukraus – 170 g;
- augalinis aliejus – 70 ml;
- grietinė – 130 g;
- miltai – 270 g;
- kildinimo medžiaga – 1 šaukštelis;
- obuoliai – 4 vnt;
- sviestas – 40 g.
Obuolių pyrago paruošimas:
Į dubenį su kiaušiniais supilkite druską, vanilinį cukrų, paprastą cukrų (100 g) ir kruopščiai plakite mikseriu 4-5 min. Į kiaušinių masę supilkite augalinį aliejų ir grietinę ir toliau plakite, kol produktai susijungs
. 220 g miltų sumaišykite su kepimo milteliais, miltus persijokite į kiaušinių masę. Užminkykite tirštą tešlą, sudėkite ją į kepimo formą, tolygiai paskirstykite ant dugno.
Smulkiai supjaustykite nuluptus obuolius, pabarstykite 20 g cukraus.
Trupiniams sumaišykite 50 g miltų, 50 g cukraus ir sviestą, ingredientus sutrinkite. Ant obuolių sluoksnio supilkite kreminius trupinius.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.
Gausite kvapnų saldų pyragą su obuoliais. Šis desertas gali užkariauti visus jūsų svečius.
