Sekite mus Facebook'e!
Penkių minučių pyragėliai – tai greitas ir paprastas būdas gaminti pyragėlius su įvairiais įdarais. Jie gali būti saldūs arba sūrūs
ir gaminami iš paruoštos tešlos (mielinės arba nemielinės), kurią galima nusipirkti parduotuvėje arba pasigaminti iš anksto. Įdaras taip pat gali būti įvairus: bulvės, kopūstai, grybai, mėsa, žuvis, kiaušiniai su žaliaisiais svogūnais.
Greičiausiai šis patiekalas atsirado dėl žmonių noro greitai ir skaniai pamaitinti šeimą ar svečius. Greitų pyragų aktualumas pastebimas daugelyje Europos šalių.
Paruoškime greitus pyragus pusryčiams
Ingredientai: 1:
- Kefyras – 400 ml;
- druskos – ½ šaukštelio;
- cukraus – 1 šaukštelis;
- kiaušinis – 1 vnt;
- miltai – 350 g;
- geriamoji soda – 1 šaukštelis;
- virti kiaušiniai – 2 vnt;
- žaliųjų svogūnų – 1 ryšulėlis;
- sūris – 80 g.
Penkių minučių pyragėlių paruošimas:
Sumaišykite kefyrą su druska, cukrumi, soda, išmaišykite. Įmuškite tą patį kiaušinį, išmaišykite, persijokite miltus.
Žaliuosius svogūnus smulkiai susmulkinkite ir supilkite į
tešlą.
Kietai virtus kiaušinius ir sūrį sutarkuokite stambia tarka, taip pat supilkite į tešlą, išmaišykite.
Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir pilkite į jį nedideles tešlos porcijas.
Kepkite paplotėlius, kol iš abiejų pusių taps auksiniai.
Tokius greitus pyragėlius galite patiekti su grietine ir krapais. Gaunasi sotus patiekalas, kurį tikrai paruošite per 5 minutes.
