Karšti sumuštiniai su kumpiu ir mocarela yra universalus patiekalas, tinkantis tiek greitam užkandžiui, tiek pilnaverčiams pusryčiams ar lengvai vakarienei. Jie paruošiami greitai, nereikalauja sudėtingų ingredientų ir kartu visada būna skanūs ir sotūs.
Kumpio ir mocarelos derinys laikomas klasikiniu: kumpis suteikia sotumo ir skonio, o mocarela – švelnią, tirštą tekstūrą, ypač karšta.
Dėl paprasto paruošimo šie sumuštiniai dažnai gaminami, kai nėra laiko visaverčiam maisto gaminimui, bet norisi ko nors skanaus ir naminio.
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: Bagetė – 2 vnt;
- Kumpio – 200 g;
- Mozzarella – 100 g;
- Kietasis sūris – 100 g;
- Vištienos krūtinėlė – 120 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Majonezas – 2 šaukštai;
- Itališkos žolelės – 1 šaukštelis.
Padažo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: kečupas – 2 valg;
- Majonezas – 2 šaukštai.
Karštųjų sumuštinių paruošimas:
Bagetę supjaustykite 5-6 cm ilgio griežinėliais, kiekvieną griežinėlį padalydami per pusę. Sutarkuokite kumpį, mocarelą, kietąjį sūrį, smulkiai supjaustykite virtą vištienos krūtinėlę, komponentus sumaišykite.
Į įdarą įmuškite kiaušinius, įpilkite majonezo, pabarstykite itališkomis žolelėmis, išmaišykite
.
Padažui sumaišykite majonezą ir kečupą
. Kiekvieną bagetės gabalėlį aptepkite padažu, ant padažo sluoksnio uždėkite įdaro. Sumuštinius kepkite 15-20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Gaunami gardūs karšti sumuštiniai su mocarela ir kumpiu. Tai sotus paprastas patiekalas, tinkantis pusryčiams ir užkandžiams.