Sekite mus Facebook'e!
Manoma, kad tortai yra saldžiųjų pyragų palikuonys. Iš pradžių niekas nežinojo, kad galima gaminti saldžius pyragus su kremu ir minkšta plutele. Žmonės daugiausia dėmesio skyrė patiekalų maistingumui. Todėl dažniau buvo renkamasi mėsa, žuvis ir kiti ingredientai
. Tik vėliau žmonės pradėjo kreipti dėmesį į desertus. Cukrus buvo būtinas gerai nuotaikai palaikyti. Vėliau desertai tapo daugumos žemės gyventojų priklausomybe
. Daugelis saldžių pyragų dabar labai primena tortus. Pavyzdžiui, šis varškės pyragas.
Varškės pyrago ingredientai:
- Varškė – 400 g;
- grietinės – 200 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- cukraus – 180 g;
- krakmolo – 20 g;
- miltai – 360 g;
- kildinimo medžiaga – 1,5 šaukštelio;
- druskos – žiupsnelis;
- sviestas – 150 g.
Varškės pyrago paruošimas:
Sumaišykite grietinę su varške, įberkite 120 g cukraus ir krakmolo. Į mišinį įmuškite kiaušinius, plakite panardinamuoju mikseriu iki vientisos masės.
Tešlai paruošti į dubenį persijokite miltus su kepimo milteliais, druska ir 60 g cukraus. Į miltus sudėkite sviestą, sumalkite jį į trupinius
, padalykite trupinius
į
6 dalis, vieną iš jų sudėkite į kepimo formą ant pergamento.
Ant kreminės tešlos sluoksnio dėkite ⅙ dalį varškės kremo, paskirstykite jį tolygiu sluoksniu.
Varškės kremo ir sviestinio kremo trupinių sluoksnius kaitaliokite pakaitomis, surinkdami sluoksniuotą tešlą.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45 minutes.
Iškepusį pyragą reikia atvėsinti, pavyzdžiui, porai valandų įdėti į šaldytuvą. Receptą galite paįvairinti, į varškės kremą įmaišyti kakavos arba vaisių.
Nuotraukos autorė ir originalaus recepto kanalas youtube.com: Cooking with Tanya 2.0
