Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Visiems patiks pyragai su šiuo įdaru! Pyragai kaip pūkas: receptas be mielių

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Žmonės apie pyragus žinojo nuo seniausių laikų. Tiesą sakant, šį kepinį jie pradėjo kepti beveik iš karto po to, kai buvo išrasta duona ir tešla. Tačiau yra nuomonė, kad pirmieji pyragai nebuvo valgomi. Tai reiškia, kad tešlos apvalkalas buvo naudojamas kaip indas maistui. Į nevalgomą tešlą buvo dedamas įdaras ir nešiojamas iš namų į darbą.

Vėliau senovės virėjai nusprendė pabandyti duoną padaryti valgomą.

Praėjus nemažai laiko po šio atradimo, pyragai turėjo rankeną. Ji leido jiems nešioti pyragą. Atitinkamai tešlos rankena buvo ne valgoma, o išmetama.

Dabar pyragai pasikeitė ir tapo visiškai valgomi

.

Papasakosime, kaip iškepti purius pyragus be mielių.

Pyragų tešlos sudedamosios dalys:

  • Miltai – 550 g;
  • Kefyras – 300 ml;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Cukrus – 1 šaukštelis;
  • Soda – 1 šaukštelis;
  • Augalinis aliejus – 2 valg.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: grybai – 300 g;
  • Bulvės – 4 vnt;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • Druska – ½ šaukštelio.

Paplotėlių paruošimas:

Rekomenduojame:  Valgyti ir nepriaugti svorio. Varškės pyragas be miltų ir cukraus: greitas ir dietinis

Į dubenį su kiaušiniais įberkite druskos, suberkite granuliuotą cukrų, supilkite kambario temperatūros augalinį aliejų ir kefyrą. Ingredientus suplakite plaktuvu, supilkite sodą, dar kartą išmaišykite.

Į mišinį supilkite miltus, išminkykite minkštą ir nelipnią tešlą. Palikite tešlą po dangčiu, kad pailsėtų

. Tuo tarpu išvirkite nuluptas bulves, kol suminkštės. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, grybus supjaustykite plonais griežinėliais. Keptuvėje su augaliniu aliejumi porą minučių pakepinkite svogūnus

. Į svogūnus sudėkite grybus, porą minučių pakepinkite, kol pasirodys skystis. Į grybus įberkite druskos ir juodųjų pipirų, toliau kepkite nuolat maišydami

. Išvirtas bulves paverskite bulvių koše, sudėkite jas prie kepintų grybų, išmaišykite

.

Jei norite, į mišinį įberkite smulkintų žolelių

. Išsiųskite faršą atvėsti. Tuo tarpu tešlą padalykite į nedidelius ritinėlius ir iškočiokite juos į plonus nedidelius stačiakampius

. Ant tešlos sluoksnio krašto uždėkite įdaro, suvyniokite į vidų kaip į ritinėlį.

Пирожки с этой начинкой полюбят все! Пирожки, как пух: рецепт без дрожжей

Nepamirškite užlenkti atvirų kraštų, kad įdaras neiškristų iš ritinio. Užspauskite

pyragėlių siūles, keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Į keptuvę dėkite paplotėlius siūlėmis į apačią.

Rekomenduojame:  Juos suvalgysite iš karto. Kotletai su ryžiais ir bulvėmis: skanus ir paprastas receptas

Пирожки с этой начинкой полюбят все! Пирожки, как пух: рецепт без дрожжей

Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių po 40-50 sekundžių.

Пирожки с этой начинкой полюбят все! Пирожки, как пух: рецепт без дрожжей

Rezultatas – paprasti bulvių paplotėliai be mielių. Šis tešlos receptas tinka ne tik bulvių įdarui, bet ir mėsos, svogūnų ir kiaušinių įdarui.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *