Sekite mus Facebook'e!
Salotos yra gana įdomaus skonio: šviežių agurkų ir sardinių aliejuje, virtų kiaušinių ir žolelių derinys suteikia originalumo ir pikantiškumo. Salotos gaivios, puikiai tinka prie įvairių užkandžių, nenusibosta.
Paruošti reikės šių ingredientų:
agurkų, 4 vnt;
sardinių aliejuje, 1 skardinė;
konservuotų žirnelių, 150 g;
virti kiaušiniai, 4 vnt;
žaliasis svogūnas, krapai;
druska ir pipirai;
grietinė arba majonezas.
Kepimo procesas
Kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais, agurkus taip pat,
žalumynus ir žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustykite
. Žuvį ištrinkite iš aliejaus ir išminkykite šakute, sumaišykite su majonezu arba grietine
. Visus produktus sumaišykite ir paragaukite, jei reikia – įberkite druskos ir pipirų.
Uždenkite indą dangčiu ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai, kad atvėstų.

Šias salotas taip pat galima naudoti kaip užkandžių krepšelių įdarą, užkandžių tortams su kepenėlių blyneliais ar cukinijų blyneliais.
Pagal skonį taip pat galite įdėti česnako.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


