Sekite mus Facebook'e!
Velykos jau netrukus, todėl patariame išbandyti šį paprastą, bet skanų drėgno kuličo su varške receptą.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
varškės, 300 g;
– kiaušinių, 4 vnt;
– grietinės, 4 šaukštai
; – krakmolo, 50 g;
– miltų, 300 g; –
sviesto, 100 g;
– augalinio aliejaus, 1 valgomasis šaukštas
; – kepimo sodos, 1
šaukštelis
; –
raugo
, 10 g; –
vanilės pagal skonį;
– cukraus, 150 g;
– sultenių, 100 g; –
citrinos žievelės
.
Paruošimo procesas
Kiaušinius išplakti su cukrumi, vanile iki tirštų ir baltų putų
. Sudėti varškę ir grietinę, ištirpintą sviestą, augalinį aliejų, druską, sodą.
Išmaišyti maišytuvu. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti į mišinį, įberti krakmolo. Išmaišykite maišytuvu.
Patarimas: galite naudoti bet kokį jums patinkantį krakmolą.
Tešla turi būti labai tiršta.
Įjunkite orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių C.
Paragaukite sultenių, nusausinkite jas ir pabarstykite krakmolu – tai padės sultenėms tolygiai pasiskirstyti ant tešlos ir jos visos nenukris.
Išklokite formeles pergamentu ir paskirstykite tešlą – ištepkite
ją
ant pusės formos.
Kepkite kuličius apie 60 minučių, bet būtinai patikrinkite.
Patarimas: rekomenduojame įberti po žiupsnelį malto muskato riešuto ir gvazdikėlių, kad pagardintumėte kepinius. Taip pat galite įdėti cukruotų vaisių ir cinamono.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


