Sekite mus Facebook'e!
Mūsų šeimoje visi mėgsta grikius ir iš šių grūdų gaminame įvairius patiekalus. Siūlau išbandyti šią įdomią ir labai skanią grikių košės versiją.
Jai paruošti reikės šių ingredientų:
- grikių kruopų, 300 g;
- vandens, 600 ml;
- druskos;
- sviesto, 30 g;
- svogūnas ir morka, po 1 gabalėlį;
- kopūstai, ketvirtadalis žiedinio kopūsto;
- žolelių ir žaliųjų svogūnų.
Gaminimo procesas
Kruopas nuplaukite, užpilkite vandeniu, pasūdykite ir virkite, kol bus paruoštos
. Per tą laiką pakepinkite nedideliais kubeliais supjaustytą svogūną, kol jis pusiau išvirs, sudėkite tarkuotas morkas ir troškinkite
. Sudėkite smulkiai supjaustytus kopūstus, troškinkite ant silpnos ugnies.

Pabaigoje sudėkite virtus grikius, žoleles, žaliuosius svogūnus, prieskonius pagal skonį ir troškinkite dar kelias minutes.
Palikite keletui minučių keptuvėje po dangčiu, kad patiekalas gerai „paragautų”, ir patiekite šį garnyrą su įvairiais užkandžiais ir salotomis.

Pagal skonį vietoj įprastų žiedinių kopūstų į daržoves galite įdėti saldžiųjų paprikų, žiedinių kopūstų.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


