Sekite mus Facebook'e!
Pirmą kartą visas pasaulis apie salotas sužinojo iš Italijos. Ši šalis yra Senovės Romos virtuvės įpėdinė. Patiekalą iš pradžių išrado romėnai. Tik iki mūsų eros niekas nesusimąstė, kad salotos – tai daugybė skirtingų patiekalų. Tuo metu po salotomis buvo suprantamas vienas patiekalas
. Tai buvo lengvas įvairių žalumynų mišinys. Galima spėti, kad salotos buvo vartojamos kaip užkandis arba aperityvas prie pagrindinio patiekalo
. Naujaisiais laikais salotos labai pasikeitė, į jų sudėtį buvo įtraukta daugiau daržovių ir vaisių, mėsos. Pakalbėkime apie vienas iš aktualių šventiniam stalui skirtų salotų.
Populiariųjų salotų ingredientai:
- Vištienos filė – 300 g;
- druskos – žiupsnelis;
- bulvės – 300 g;
- žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- pomidoras – 2 vnt;
- majonezas – 100 g;
- vištienos kiaušiniai – 2 vnt;
- sūris – 100 g.
Pėsčiųjų salotų paruošimas:
Nepamirškite produktų atvėsinti, kad būtų lengviau su jais dirbti.
Sūrį susmulkinkite smulkiais tarkavimo dantukais. Gilią salotinę išklokite maistine plėvele, išdėliokite pirmąjį sluoksnį – sūrio sluoksnį (50 g). Kiekvieną paskesnį sluoksnį ištepkite šaukštu majonezo ir gerai sutrinkite
. Pomidorą, bulvę ir filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Išdėliokite antrąjį sluoksnį su puse viso pomidorų kiekio. Smulkiai susmulkiname žalius svogūnus, ½ masės užpilame ant pomidorų sluoksnio
. Kiaušinius nulupame nuo lukšto, susmulkiname ant vidutinio dydžio tarkavimo dantų. Pusę kiaušinių masės sudėkite ant svogūnų sluoksnio. Tada išdėliokite ½ vištienos filė, panašiai užpilkite bulvėmis.
Taip pat išdėliokite antrąją ingredientų dalį, tik kitais sluoksniais. Dėkite salotas porai valandų į šaldytuvą, apverskite aukštyn kojomis ir nuimkite plėvelę.
Rezultatas – neįprastos sluoksniuotos salotos. Jos gali būti gera konkurencija tradiciniams patiekalams.
