Sekite mus Facebook'e!
Cukinija tešloje – populiarus patiekalas, pasižymintis švelnia tekstūra, sultingumu ir apetitą žadinančiu traškumu. Tai puikus greito ir skanaus užkandžio patiekalas, kurį galima patiekti ir namuose, ir ant šventinio stalo.
Pagrindinis šio patiekalo komponentas – šviežios cukinijos.
Tešlai paruošti paprastai naudojami miltai, kiaušiniai, vanduo arba pienas, taip pat prieskoniai ir prieskoninės žolelės pagal skonį – druska, pipirai, česnakas, žolelės. Kartais į tešlą įmaišoma sodos arba raugo, kad ji būtų puresnė
. Paruoškime cukinijas tešloje, taip pat grietinės padažą prie jų.
Ingredientai: cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija, cukinija:
- cukinijos – 3 vnt;
- miltai;
- džiūvėsėliai;
- svogūnas – 1 vnt;
- česnakas – 1 skiltelė;
- druskos – žiupsnelis;
- grietinė – 2 šaukštai.
Padažo ingredientai:
- Sūris – 50 g;
- grietinė – 3 šaukštai;
- druskos – žiupsnelis;
- česnako – 1 skiltelė.
Cukinijų paruošimas tešloje:
Svogūną sutarkuokite smulkia tarka, sumaišykite su kiaušiniu, grietine, į mišinį per presą įmeskite česnako skiltelę. Į mišinį įberkite druskos ir prieskonių pagal poreikį
. Cukiniją supjaustykite iki 5 mm storio apskritimais. Apvoliokite juos miltuose, tada pamirkykite svogūnų mišinyje
. Apvoliokite apskritimuose džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje augaliniame aliejuje iš abiejų pusių. Padažui sūrį smulkiai sutarkuokite, česnako skiltelę įspauskite per presą į sūrį.
Į sūrio mišinį įpilkite grietinės ir druskos ir išmaišykite.
Galite patiekti su pomidorų griežinėliais.
Šis patiekalas ypač populiarus vasarą, kai cukinijų galima įsigyti šviežių. Jį galima patiekti tiek karštą, tiek atšaldytą.
