Sekite mus Facebook'e!
Gvašas toks skanus, kad visi mano draugai ir giminaičiai jau naudoja šį receptą. Jis yra saikingai sodrus ir gazuotas, nesaldus, bet saldumo lygį galite reguliuoti patys.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
- sausų mielių, 1 šaukštelis;
- juodos duonos, 300 g4
- cukraus, 0,5 puodelio;
- medaus, 1 šaukštelis;
- vandens, 3 litrai.
Paruošimo procesas
Juoda duona supjaustoma kubeliais ir išdžiovinama orkaitėje iki džiūvėsėlių pavidalo. Tik nepersistenkite, antraip gira gausis kartaus skonio ir bus visai neskani.
Mieles atskieskite šiltu vandeniu kartu su medumi
.
Kai masė pasidengia putomis, ją galima naudoti toliau.
Į stiklainį sudėkite džiūvėsėlius ir cukrų, supilkite mieles ir užpilkite pilną stiklainį šilto vandens.
Patarimas: cukraus įberkite pagal savo skonį, jei mėgstate saldžiau, įberkite daugiau.
Kai masė atvės, perkoškite, atvėsinkite ir laikykite šaldytuve
.
Jei norite intensyvesnio skonio, galite įdėti keletą mėtų lapelių ir sultenių. Jei mėgstate aštresnį gėrimą, įberkite 4 – 5 gabaliukus, o jei jis švelnesnis, pakanka ir 2 sultenių.
