Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Visą vasarą geriame savo girą! Kas jo paragauja, daro tą patį: mes neslepiame recepto.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Gvašas toks skanus, kad visi mano draugai ir giminaičiai jau naudoja šį receptą. Jis yra saikingai sodrus ir gazuotas, nesaldus, bet saldumo lygį galite reguliuoti patys.

Jam paruošti reikės šių ingredientų:

  • sausų mielių, 1 šaukštelis;
  • juodos duonos, 300 g4
  • cukraus, 0,5 puodelio;
  • medaus, 1 šaukštelis;
  • vandens, 3 litrai.

Paruošimo procesas

Juoda duona supjaustoma kubeliais ir išdžiovinama orkaitėje iki džiūvėsėlių pavidalo. Tik nepersistenkite, antraip gira gausis kartaus skonio ir bus visai neskani.

Mieles atskieskite šiltu vandeniu kartu su medumi

.

Kai masė pasidengia putomis, ją galima naudoti toliau.

Į stiklainį sudėkite džiūvėsėlius ir cukrų, supilkite mieles ir užpilkite pilną stiklainį šilto vandens.

Все лето пьем свой квас! Кто пробует, делает так же: рецепт не скрываем

Patarimas: cukraus įberkite pagal savo skonį, jei mėgstate saldžiau, įberkite daugiau.

Kai masė atvės, perkoškite, atvėsinkite ir laikykite šaldytuve

.

Все лето пьем свой квас! Кто пробует, делает так же: рецепт не скрываем

Jei norite intensyvesnio skonio, galite įdėti keletą mėtų lapelių ir sultenių. Jei mėgstate aštresnį gėrimą, įberkite 4 – 5 gabaliukus, o jei jis švelnesnis, pakanka ir 2 sultenių.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *