Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Visą vasarą gaminau maistą! Traškios cukinijų salotos: cukinijų salotas gaminu jau 25 metus

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Skanios, originalios, lengvos, pikantiškos salotos iš cukinijų ir kitų daržovių.

Всë лето готовлю! Хрустящий салат из кабачков: 25 лет закатываю на зиму

Paruošimui reikės šių ingredientų:

  • cukinijų, 15 kg;
  • svogūno, 1 vnt;
  • saldžiosios paprikos ir morkos, po 3 vnt;
  • česnako, 1 galvutė;
  • 1 vnt. aštriosios paprikos arba pagal skonį;
  • bazilikų ir krapų, petražolių;
  • kalendros, 1 šaukštelis;
  • paprikos, druskos, po 1 valgomąjį šaukštą;
  • cukraus, 4 šaukštai;
  • 9 % acto ir augalinio aliejaus po 80 ml.

Gaminimo procesas

Cukinijas geriau

rinktis cukinijas

– jos yra tankesnės už paprastas ir išlaiko traškumą

. Cukinijos ir morkos sutarkuojamos ant korėjietiškos tarkos

. Svogūnai supjaustomi plonais pusžiedžiais

. Česnakai ir prieskoninės žolelės smulkiai supjaustomi

. Saldžioji paprika supjaustoma plonais šiaudeliais, o aštrioji – mažais gabalėliais.

Visas daržoves sumaišyti inde, įberti druskos ir cukraus, prieskonių, tarkuoto česnako.

Augalinį aliejų pakaitinti ir pakepinti svogūnus, viską sudėti ant daržovių ir užpilti actu

. Išmaišyti ir palikti marinuotis 3 val.

Salotas paskirstyti į švarius 500 ml stiklainius, truputį patampyti ir užpilti išsiskyrusiomis sultimis, uždengti dangteliais

.

Всë лето готовлю! Хрустящий салат из кабачков: 25 лет закатываю на зиму

Sudėkite stiklainius į skardą ant rankšluosčio, pečius užpilkite šiltu vandeniu.

Rekomenduojame:  Burnoje tirpstantys pomidorai: unikalus receptas be vandens, acto ir cukraus. Greitas ir skanus konservavimas žiemai!

Всë лето готовлю! Хрустящий салат из кабачков: 25 лет закатываю на зиму

Kai vanduo puode užvirs, sterilizuokite 20 min.

Užsukite dangtelius, apverskite stiklainius, uždenkite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.

Laikykite ruošinius rūsyje, sandėliuke, balkone

.

Всë лето готовлю! Хрустящий салат из кабачков: 25 лет закатываю на зиму

Salotos gaunasi labai skanios, todėl patariu iš karto padidinti produktų kiekį ir pasigaminti daugiau konservų, kad galėtumėte vaišinti visus draugus.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *