Sekite mus Facebook'e!
Bulvės tiesiogine prasme per 150 metų tapo viena svarbiausių daržovių pasaulyje. Tiesa ta, kad senovėje bulvės neegzistavo. Vietoj bulvių naudotos, pavyzdžiui, ropės
. Gerai tai, kad bulvės tapo daugelio žmonių mitybos raciono dalimi. Pavyzdžiui, bulvės turi baltymų, kurie turi didelę biologinę vertę. Bulvėse taip pat yra aminorūgščių ir vitamino C.
Todėl bulvės turėtų būti mitybos racione. Tačiau ne tik kaip keptos bulvės ar bulvių košė. Galite pasigaminti bulvių apkepą.
Bulvių apkepo ingredientai:
- Bulvės – 9 vnt;
- Kiaušiniai – 6 vnt;
- svogūnai – vnt;
- augalinis aliejus – 200 ml;
- Druska – ½ šaukštelio.
Bulvių apkepo paruošimas:
Svogūnus supjaustykite ketvirčiais žiedų. Nulupkite bulves nuo odelės. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir supjaustykite
bulves vidutinio dydžio kubeliais
.
Sudėkite svogūnus ir bulves į keptuvę, sumaišykite ingredientus
. 15 minučių kepkite bulves ir svogūnus ant vidutinės ugnies.
Reikia, kad bulvės taptų minkštos. Atskirame dubenyje įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir suplakite.
Išimkite bulves ir svogūnus iš keptuvės į sietelį
.
Svarbu, kad nuo bulvių nubėgtų visas aliejus. Karštas bulves siunčiame į dubenį su kiaušiniais, išmaišome ir paliekame porai minučių.
Bandome įkaitinti keptuvę, patepame ją augaliniu aliejumi, kurį naudojome anksčiau. Sudedame bulvių ir kiaušinių mišinį, tolygiai paskleidžiame po paviršių.
Kepame mišinį 10 minučių ant vidutinės ugnies po dangčiu. Tada plokščia sviestu patepta lėkšte apverskite apkepą ant nekeptos pusės.
Antrąją pusę kepkite apie 2-3 minutes ir padėkite ant lėkštės.
Bulvių apkepą rekomenduojama patiekti su daržovių salotomis iš agurkų ir pomidorų.
Taip patiekalas bus papildytas ir skanesnis.
