Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Virtuvės šefo paslaptis: kaip iškepti tobulus mėsos pyragus, nuo kurių neįmanoma atsiplėšti!

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mėsos sluoksniuotos tešlos pyragas – tai ištisas kulinarinis kūrinys, kuriame dera maistingumas ir turtingas skonis. Traškus sluoksniuotas apvalkalas slepia sultingą mėsos įdarą.

Šis pyragas išsiskiria ne tik savo skoniu, bet ir struktūra. Kiekviename pjūvyje atsiskleidžia sluoksniai švelnios mėsos, kurią gaubia auksinė plutelė.

Sluoksniuotos tešlos istorija siekia prancūzų kulinariją. XVII a. ši tešlos rūšis pasiekė ypatingą tobulumą. Prancūzijoje iš jo buvo gaminami išskirtiniai desertai ir pyragai

. Rusijoje mėsos pyragai tradiciškai buvo kepami iš mielinės tešlos. Jie buvo sultingi, sotūs ir lengvai paruošiami. Tačiau XIX a. į Rusiją atėjus prancūzų virtuvei, situacija pasikeitė. Rusų šeimininkės ir virėjos pradėjo eksperimentuoti, bandydamos sukurti lengvesnes ir lengvesnes pyragų versijas. Todėl mėsos pyragams vis dažniau imta naudoti sluoksniuotą tešlą.

Ingredientai:

  • Miltai – 450 g;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Vanduo – 200 ml;
  • Įdaras – 300 g;
  • Svogūnai – 3 vnt;
  • Ištirpintas sviestas – 150 g.

Mėsos pyrago iš sluoksniuotos tešlos paruošimas:

Miltus sumaišome su druska, viduryje padarome įdubimą, į kurį supilame vandenį ir įmušame kiaušinį. Elastingą ir nelipnią tešlą išminkome rankomis

Rekomenduojame:  Mėtų daugiau nekepinu, taip sveikiau. Skani ir sultinga žuvis su svogūnais: vakarienė visai šeimai

ir paliekame tešlą 10 minučių po celofanu. Per tą laiką ne per smulkiai supjaustome svogūną, sumaišome jį su malta mėsa, pagal skonį įberiame druskos ir juodųjų pipirų.

Tešlą padalijame į dvi dalis, abi iškočiojame kočėlu į plonus, ne storesnius kaip 2 mm storio sluoksnius. Padalykite tešlą į 5-7 cm pločio juostas, kiekvieną jų patepkite ištirpintu sviestu ir

vieną juostą padarykite platesnę – iki 10 cm. Ant siauresnių juostų paskleiskite įdarą, plonai paskirstydami jį po visą paviršių.

Секрет шеф-повара: как испечь идеальные слоеные пироги с мясом, от которых невозможно оторваться!

Suvyniokite juosteles į ritinėlius su įdaru viduje.

Kiekvieną ritinėlį suvyniokite į kitą tešlos juostelę ir įdarą. Platesnę tešlos juostą patepkite sviestu, suvyniokite į ją suktinuką, visiškai uždengdami tešla.

Секрет шеф-повара: как испечь идеальные слоеные пироги с мясом, от которых невозможно оторваться!

Panašiai dirbkite ir su antruoju tešlos sluoksniu. Palikite pyragėlius šaldytuve 20 minučių.

Šaltus sluoksniuotos tešlos ritinėlius kočėlu iškočiokite į storus iki 30 cm skersmens pyragėlius. Dėkite sluoksniuotus pyragaičius ant pergamentu išklotos kepimo skardos.

Секрет шеф-повара: как испечь идеальные слоеные пироги с мясом, от которых невозможно оторваться!

Aptepkite pyragėlius kiaušinio trynio ir pieno mišiniu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes.

Rekomenduojame:  Neįprastas tortas iš želė, grietinėlės ir biskvito. Greitas šventinis desertas

Секрет шеф-повара: как испечь идеальные слоеные пироги с мясом, от которых невозможно оторваться!

Gausite aromatingus sultingus sluoksniuotus pyragėlius su mėsos įdaru. Jei norite, į maltinukus galite įdėti paprikos, žiros ir kitų prieskonių.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *