Sekite mus Facebook'e!
Dešros ilgą laiką buvo vienas iš mėsos produktų konservavimo būdų. Ji minima Senovės Graikijos, Senovės Romos, Babilono ir kitų civilizacijų kronikose
. Senovės Romoje dešra buvo populiarus patiekalas, dažnai patiekiamas per šventes. Viduramžiais Europoje atsirado naujų dešrų rūšių, tokių kaip saliamis, cervelatas ir kt. Šis produktas tapo neatsiejama žmonių mitybos dalimi.
Dabar iš dešros galima pasigaminti daug įdomių patiekalų. Pavyzdžiui, pasigaminkite plokštainį su dešra.
Plokštainio su dešra ingredientai:
- Dešra – 200 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- maltų juodųjų pipirų – 1/3 šaukštelio;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- kefyro – 360 ml;
- miltai – 100 g;
- raugo – 1 šaukštelis;
- sūris – 200 g;
- žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- krapų – ryšulėlis;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai.
Plokštainio su dešra paruošimas:
Dešrą sutarkuokite stambia tarka. Į dubenį įmuškite kiaušinius, sumaišykite su druska ir pipirais. Į kiaušinių masę įpilkite kefyro ir išmaišykite
. Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite tešlą. Į tešlą sudėkite susmulkintą dešrą, suberkite sūrį, išmaišykite iki vientisos masės.
Į tešlą suberkite krapus ir žaliąjį svogūną, sudėkite ir dar kartą išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, ant paviršiaus dėkite porą šaukštų tešlos ir paskleiskite ją ant dugno.
Kepkite plokštainį po dangčiu ant mažesnės nei vidutinės ugnies, kol taps auksinis. Naudodami plokščią lėkštę apverskite plokštainį ant kitos pusės ir kepkite taip pat.
Rezultatas – dešrelių plokštainis su sūriu ir žolelėmis.
Jis gali pakeisti įprastą picą.
