Sekite mus Facebook'e!
Šventinės tuno salotos yra vienas populiariausių ir lengviausiai paruošiamų patiekalų. Jame derinami maistingi ir sveiki ingredientai, todėl jis yra ne tik skanus, bet ir sotus. Tunas, kaip pagrindinis šių salotų komponentas, yra aukštos kokybės baltymų, omega-3 riebalų rūgščių ir daugelio kitų naudingų medžiagų šaltinis
. Tuno salotų paruošimas stebina savo įvairove. Tuno universalumas leidžia eksperimentuoti su ingredientais ir pritaikyti salotas prie bet kokių pageidavimų ir metų laikų.
Papasakosime, kaip paruošti šventines tuno salotas
.
Ingredientai: 1:
- Tunų konservai – 100 g;
- bulvės – 2 vnt;
- žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- rūkytos dešros sūris – 180 g;
- druskos – žiupsnelis;
- majonezas.
Salotų paruošimas:
Išvirkite arba iškepkite bulves, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite bulves į kepimo žiedą, pabarstykite druska, pipirais, šiek tiek patroškinkite ir aptepkite majonezu.
Ant bulvių sluoksnio sudėkite pjaustytą tuną, atsikratykite skysčio.
Susmulkinkite žaliuosius svogūnus ir sudėkite juos ant žuvies sluoksnio, aptepdami majonezu
.
Kiaušinius išvirkite iš anksto, padalykite į trynius ir baltymus. Baltymus sutarkuokite stambia tarka ir uždėkite ant svogūnų
sluoksnio. Kiaušinių sluoksnį aptepkite majonezu ir ant jo užtarkuokite rūkytos dešros sūrio. Sūrio sluoksnį uždenkite plonu majonezo tinkleliu, ant viršaus užtepkite trynius.
Iš paprasčiausių produktų gausite paprastas salotas. Tuną salotose galima pakeisti kitais žuvies konservais, pavyzdžiui, sardinėmis arba saira.
