Sekite mus Facebook'e!
Kotletai gaminami kiekvieną dieną neįtikėtinai dideliais kiekiais. Sudėjus namų šeimininkių ir gamyklose pagamintus kotletus, jų skaičius viršija milijardą per dieną.
Kiekvienoje šalyje kotletai gaminami skirtingai
.
Prancūzijoje mėsos verčiau nesmulkinti. Tai reiškia, kad kotletai gaminami iš viso mėsos gabalo, tiksliau, šonkaulių
. Amerikoje kotletai gaminami iš maltos
mėsos
. Tačiau ten kotletai būna ploni ir plokšti, nes juos patogiau dėti į mėsainius. NVS šalyse kotletai gaminami su ryžiais ir duona. Papasakosime, kaip pasigaminti sultingus ir skanius kotletus.
Kotletų ingredientai:
- maltos mėsos – kg;
- česnako – 4 skiltelės;
- svogūnas – 350 g;
- bulvės – 300 g;
- baltos duonos – 100 g;
- vandens – 150 ml;
- druskos – 1,5 šaukštelio;
- maltų juodųjų pipirų – 1/2 šaukštelio;
- džiūvėsėlių;
- miltai.
Kotletų paruošimas:
Išmirkykite pasenusią duoną vandenyje. Pageidautina faršą gaminti iš skirtingų rūšių mėsos – pavyzdžiui, vištienos, jautienos ir kiaulienos
. Per mėsmalę taip pat pertrinkite svogūną, nuluptas bulves ir išspaustą baltą duoną.
Mišinį užpilkite šaltu vandeniu, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Suformuokite 25 vidutinio dydžio kotletus, apvoliokite juos džiūvėsėliuose arba miltuose.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, kepkite kotletus iš abiejų pusių po 3-4 minutes, kol įgaus auksinę plutelę.
Perkelkite kotletus į kepimo formą.
Kepkite kotletus 190 laipsnių temperatūros orkaitėje 20 minučių.
Rezultatas – minkšti ir sultingi kotletai. Kai kuriuos kotletus galima užšaldyti ir kepti arba kepti kelias dienas.
